Szent László Szolgálat alapítvány

Közhasznú szervezet

Központi iroda: Budapest
Bankszámlaszám: MKB 10300002-10453920-49020014
Adószám: 18843062-1-16

Blog

Amikor legutóbb, július 22-én a XVIII. kerületben segíthettünk

2010-09-21

Amikor legutóbb, július 22-én a XVIII. kerületben segíthettünk, megígértük az Önkormányzat, illetve a kerület szociális ügyekért felelős vezetőinek, hogy az iskolakezdés időszakában ismét visszatérünk. Így is történt ez, hiszen a mai napon tartós élelmiszereket (száraztészta, konzervek, édességek), valamint tisztítószereket és higiéniai cikkeket (mosópor, öblítő szer, sampon, szappan),és fürdőlepedőket tartalmazó nagy csomagokat adott át Szaniszló Sándor alpolgármester és dr.Kató Ernő elnök a – CSIBÉSZ Gyermekjóléti és Módszertani Központ, illetve a gyámügyi szakemberek által javasolt – súlyos krízishelyzetben élő pestszentlőrinci és pestszentimrei családoknak.

A Szent László Szolgálat gondolt a gyermekekre is, hiszen egy kerületi óvoda számára új játékokat, valamint gyönyörű mese- és verses könyveket ajándékoztunk, a kerületben működő önkormányzati szociális intézmények napi segélyező munkája támogatására pedig 1080 pár, 7-féle fazonú új női cipőt, valamint új női ruhadarabokat juttattunk el.

A kerület vezetőivel megállapodtunk, hogy az elkövetkezendő időszakban is kiemelten kezeljük a Budapest XVIII. kerületében élő hátrányos helyzetű nagycsaládosok, gyermekek, idősek és más rászoruló emberek sorsát. Október hónapban készítjük elő az EU Élelmiszersegély Program II. fordulóját, amelyben ezúttal is számíthatnak Szolgálatunk segítségére. Változatlanul tárgyalunk svájci illetve svéd partnereinkkel, hogy a kerületnek – egyeztetett igények alapján – kórházi, és egyéb egészségügyi felszereléseket adományozhassunk. Tervezzük, hogy a karácsonyi ünnepi rendezvényeikhez is – lehetőségeink szerint – hozzájárulunk.