Szent László Szolgálat alapítvány

Közhasznú szervezet

Központi iroda: Budapest
Bankszámlaszám: MKB 10300002-10453920-49020014
Adószám: 18843062-1-16

Blog

A mai napon a Szent László Szolgálat ismét Békés megyében segíthetett

2010-09-16

A mai napon a Szent László Szolgálat ismét Békés megyében segíthetett.

Egy Vésztőn élő, mondhatni önhibáján kívül komoly bajba került többgyermekes család kért sürgős támogatást az iskolakezdés időszakában. Őszinte levelük tartalma sok önkéntesünket megragadott, így – „kétszer ad, ki gyorsan ad” alapon – egy hét elteltével már át is vehették az Alapítvány által vásárolt, illetve a derék támogatóinktól gyűjtött, főként élelmiszerekből, tisztítószerekből, ruhaneműkből, és cipőkből álló nagy családi segélycsomagot.

Ezután Pusztaottlakán Simonka György országgyűlési képviselő, a település polgármestere és Tolnai Péter, Békés Megye Közgyűlésének alelnöke fogadta dr. Kató Ernőt, a Szent László Szolgálat elnökét és munkatársait. A látogatás során a Szolgálat vezetője átadta azt a Pusztaottlaka és térségébe szállított 5 tonna, több mint 3 millió Ft értékű mosó- és mosogatószer adományt, amivel az itt élő, hátrányos helyzetű családoknak, intézményeknek, és árva gyermekeknek kívánnak segíteni. A segélyanyagokat ezúttal is a közhasznú szervezet önkéntesei osztják majd ki a térségben.

A megye, a település, valamint az alapítvány jelen lévő vezetői ezt követően kölcsönösen feladataikkal, céljaikkal ismerkedtek. Őszintén szóltak gondjaikról is, majd ezt követően részletesen áttekintették az együttműködés további lehetőségeit.