Szent László Szolgálat alapítvány

Közhasznú szervezet

Központi iroda: Budapest
Bankszámlaszám: MKB 10300002-10453920-49020014
Adószám: 18843062-1-16

Blog

Ígértük, így visszatértünk Borsod-Abaúj-Zemplén Megyébe is

2010-09-23

Ígértük, így visszatértünk Borsod-Abaúj-Zemplén Megyébe is, ahol május és június hónapokban oly sok család, annyi ember életét keserítette meg a pusztító árvíz, és ahol szerencsére azóta már folynak a helyreállítási és újjáépítési munkálatok.

Szeptember 22-én ismét dr. Ódor Ferenc országgyűlési képviselő, a Megyei Közgyűlés elnöke vette át Miskolcon dr. Kató Ernő elnöktől a Szent László Szolgálat adományait, amik most is együtt érkeztek a Belügyminisztérium dolgozói által gyűjtött, és felajánlott segélyekkel. (Az összesen 2,2 millió Ft értékű segélyszállítmánnyal kapcsolatos logisztikai feladatok ellátásához a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság és az ÁTI Depo Közraktározási Zrt. dolgozói nyújtottak segítséget.)

A bajba jutott családoknak, intézményeknek szánt újabb összeállításunk főként tartós élelmiszereket, valamint tisztító- és tisztálkodási cikkeket tartalmazott. A 40 család számára elkészített csomagok súlya egyenként elérte a 22 kg-ot. A Szolgálat kifejezett kérése az volt, hogy olyanok részesülhessenek ezekből, akik alig, vagy egyáltalán nem számíthatnak egyéb segítségre, mivel főként “csak” az ingóságaikban esett kár. Ezúttal is gondolt a Szent László Szolgálat arra, hogy a Megyei Önkormányzat által működtetett intézmények, szolgálatok munkáját segítsék: több mint 1000 pár új női cipőt, valamint higiéniai cikkeket, egy gyermekintézménynek pedig új játékokat és szép könyveket ajánlottunk fel e célból.

Szeptember 23-án Rakacaszend településen adtunk át 20 család számára csomagokat, majd délután Nagybarcán egy anya- és gyermekintézménybe vittünk az élelmiszerek és tisztítószerek mellett játékokat és könyveket. Az intézményi ünnepélyes átadáson jelen voltak dr.Ódor Ferenc és Demeter Zoltán országgyűlési képviselők, valamint az érintett települések polgármesterei is, akik köszönetüket fejezték ki a Szent László Szolgálatnak és az adományozóknak egyaránt.