Szent László Szolgálat alapítvány

Közhasznú szervezet

Központi iroda: Budapest
Bankszámlaszám: MKB 10300002-10453920-49020014
Adószám: 18843062-1-16

Blog

Újabb segélyszállítmányt küldtünk Püspökladány és a Sárrét rászoruló lakosainak támogatása céljából.

2010-12-02

Újabb segélyszállítmányt küldtünk Püspökladány és a Sárrét rászoruló lakosainak támogatása céljából.

Az 1.320 pár új női cipőből, a több ezer könyvből, a – bár használt, de jó minőségű, mosott, fertőtlenített – fürdőszobai és hálószobai textíliákból, az új és használt ruhákból, valamint nem utolsó sorban 10.000 doboz – vitaminokat, és erőnlétet javító komponenseket tartalmazó – gyógyszerből álló adományunkat Arnóth Sándor országgyűlési képviselő, Püspökladány polgármestere és Győry Balázs, Szerep polgármestere vették át dr.Kató Ernőtől, a Szent László Szolgálat elnökétől. Az átadáson megjelent több, helyben működő karitatív szervezet vezetője is. Nagy Ildikó, a Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetője felkérést kapott az adományok szakszerű elosztásának helyi koordinálására.

A ma átadott szállítmány egyébként alig több, mint egy év alatt immár a negyedik nagyobb segélyszállítmány, amit a Szent László Szolgálat Püspökladányba illetve a Sárrétre juttat. 2009. év végén 1,5 millió Ft értékben konzerveket és vaniliás kekszet, 2009. karácsonya előtt 6,3 millió Ft értékben tartós élelmiszereket, 2010. év májusában pedig 1,6 millió Ft értékben háztartási cikkeket, gyógyászati segédeszközöket és új gyermekruhákat kaptak a kistérség rászoruló lakosai. A mai segélyszállítmány értéke eléri a 9 millió Ft-ot, így az elmúlt időszakban összesen 18,4 millió Ft értékben tudtunk – nagy örömünkre – segítséget nyújtani e térségben.

Az átadási ceremóniát követően dr.Kató Ernő elnök Guszev Alekszanderrel, az Oroszországi Föderáció főkonzuljával találkozott. Főkonzul úr tájékozódott a Szent László Szolgálat tevékenységéről, és szót váltottak a segítségnyújtás lehetséges formáiról is. Megállapodtak, hogy még ebben a hónapban folytatják a megbeszéléseiket.