Szent László Szolgálat alapítvány

Közhasznú szervezet

Központi iroda: Budapest
Bankszámlaszám: MKB 10300002-10453920-49020014
Adószám: 18843062-1-16

Blog

Békéscsabai segélyszállítmányunk

2010-12-03

Békéscsabán a mai napon adta át hivatalosan a Szent László Szolgálat Kelet-Magyarországi regionális vezetője Farkas Zoltánnak, a Békés Megyei Közgyűlés elnökének, illetve egészségügyi és szociális intézményi vezetőknek azt a 35.000 doboz – vitaminokat, és erőnlétet javító komponenseket tartalmazó – gyógyszerből álló segélyszállítmányunkat, amit a Békés megyében élő, idős, beteg, legyengült szervezetű rászorulók térítésmentes támogatására szántunk.
Az egyébként vény nélkül is kapható gyógyszerek egy jelentős részét mindenek előtt a Sarkadi és a Mezőkovácsházi  – kiemelten veszélyeztetett, hátrányos helyzetű minősítésű – kistérségekben, háziorvosok ellenőrzésével osztják ki önkénteseink. A gyógyszerekből három, a megyében működő kórház és a Békés Megyei Képviselő Testület által fenntartott további tizenkét intézmény is részesül. A jelenlegi adományunk értéke eléri a 24 millió Ft-ot.

A Szent László Szolgálat ugyanakkor már egy újabb nagy értékű segélyszállítmány eljuttatását szervezi a Békés megyei nélkülöző embertársaink segítése céljából: több mint egy millió forint értéknek megfelelő, különféle higiéniai cikkeket osztanak ki majd önkénteseink lehetőleg még Karácsony előtt.