Szent László Szolgálat alapítvány

Közhasznú szervezet

Központi iroda: Budapest
Bankszámlaszám: MKB 10300002-10453920-49020014
Adószám: 18843062-1-16

Blog

November havii segélyeink

2010-11-15

Több hazai helyszínen is konkrét segélyező munkával “ünnepelte” november tizennyolcadikát, hivatalos bejegyzése jogerőre emelkedésének első évfordulóját a Szent László Szolgálat.
Budapest XVIII. kerülete Polgármesteri Hivatalában dr. Kató Ernő, a Szolgálat elnöke adta át Csomó Tamásnak, Pe

A Szent László Szolgálat 2010. évi tervében szerepel többek között a hazai katasztrófák okozta lakossági és intézményi gondok mérséklésében vállalt részvétel, továbbá a nehéz szociális helyzetben lévő családok, valamint az intézményekben élő rászoruló emberek támogatása.

Ennek megfelelően az egészségmegőrző és betegségmegelőző program keretében – nagylelkű adományozóink jóvoltából, orvosok bevonásával – ezekben a napokban kezdődik meg a főváros és nyolc megye több intézményében 100.000 doboz Gerovit kapszula átadása. (A készítmény 10 féle vitamin és egy erőnlétet javító hormon kombinációja, mely alkalmas az idősebb korosztály vitaminhiányos állapotainak megelőzésére, kezelésére, legyengült fizikai állapot javítására, és időskori csontelváltozások megelőzésére is.) Az adománnyal a Szolgálat így közel húszezer gyenge fizikai állapotban és vitaminhiányban szenvedő idős emberen segíthet.

Ugyancsak intézményben élő rászorulók számára, orvosi kontroll melletti felhasználásra adományoz a Szolgálat Antagel M tablettákat, ami felnőtteknek a gyomorsav megkötésére szolgáló gyógyszer. (Olyan betegségekben alkalmazható, amelyekben a gyomor fokozott savtermelése áll a háttérben. Így például: gyomorégés, gyomor- és nyombélfekély heveny fázisában, akut gyomorhurut esetén, normális és magasabb váladékú, idült gyomorhurut heveny fázisában; nyelőcsőgyulladás, a gyomorból történő sav visszafolyás miatt. Enyhe, egyenletes és hosszantartó savközömbösítő hatást biztosít a gyomorban, így a gyomortáji teltségérzet és másodlagos fokozott sósavtermelés elmarad.)

A Szent László Szolgálat hamarosan segélyszállítmányt visz a vörösiszap sújtotta településekre is. A tartós élelmiszereket, valamint bútorokat, takarókat és egyéb hasznos cikkeket tartalmazó összeállításban Phlogosam hab és Culevit krém is szerepel. Már megkezdődtek az egyeztetések, hogy orvosi ajánlás alapján, de természetesen térítésmentesen juthassanak hozzá a bőrbántalmakat, bőrsérüléseket szenvedettek az I. fokú, és felületes II. fokú égési sérülések, nyílt sebek, bőrgyulladások, mérgezés okozta bőrbántalmak, lábszárfekélyhez társuló ekcémák, kontaktekcémák kezelésére szolgáló fontos gyógyszerekhez.

November hónap során a Szent László Szolgálat által segélyként eljuttatandó gyógyszerek összértéke meghaladja a 70,3 millió forintot.

stszentlőrinc és Pestszentimre alpolgármesterének azt a gyógyszerekből álló, 4 millió Ft értékű adományt, amit a kerület szociális és egészségügyi intézményei, szolgálatai osztanak majd szét az idős, legyengült szervezetű beteg emberek között.

Szolnokon Szalay Ferenc polgármester vette át, és jelentette be városházi sajtótájékoztatóján hivatalosan is a nyilvánosság számára a Szent László Szolgálatnak azt az ugyancsak gyógyszerekből álló, és 7 millió Ft értékű adományát, amit az Egyesített Szociális Intézmény, a Humán Szolgáltató Központ és a Szolnok Jövőjéért Alapítvány Hajléktalanokat Segítő Szolgálata juttatnak el ezekben a napokban a rászoruló emberekhez.

A Szent László Szolgálat vezetői gondoltak ezúttal is a munkájukat segítőkre: mintegy 500 ezer Ft értékben, égési sérülések, nyílt sebek, bőrgyulladások, ekcémák kezelésére szolgáló gyógyszerkészítményeket kaptak önkénteseik, részben saját felhasználásra, részben pedig hivatásuk, napi munkájuk gyakorlását elősegítendő, elsősegélynyújtás céljából – a kedvezményezettek között ezúttal elsősorban tűzoltók, valamint logisztikai szakemberek szerepelnek.
Szolgálatunk továbbra is folytatja a téli krízisenyhítő programjai lebonyolításához szükséges pénzgyűjtést. A támogatások lehetséges módozatairól honlapunkról, prospektusunkból, de telefonon vagy személyesen is tájékozódhatnak a jó szándékú, segíteni kívánó adakozóink.