Szent László Szolgálat alapítvány

Közhasznú szervezet

Központi iroda: Budapest
Bankszámlaszám: MKB 10300002-10453920-49020014
Adószám: 18843062-1-16

Blog

Legutóbbi híradásunk óta alig egy hónap telt el

2010-11-05

Legutóbbi híradásunk óta alig egy hónap telt el, ám ez az idő sem múlt hiába, csupán kevésbé “látványos” munkát végeztünk. Felhívást bocsátottunk ki a vörösiszap – ipari tározó gátszakadása miatt bekövetkezett katasztrófa károsultjainak segítésére, de megkezdtük a téli krízisenyhítő programunk előkészítését is – már gyűjtjük az erre a célra felajánlott pénz- illetve természetbeni adományokat.(Eddig az a tapasztalatunk, hogy egy – egy  adomány – felajánlás mellett több száz segítségért hozzánk forduló, bajba jutott ember, család jajj-kiáltása, gyakran könyörgése a jellemző. Elosztani pedig csak azt tudják önkénteseink, ami az adományokból már rendelkezésünkre áll.)

Azért nem panaszkodunk, hiszen nemes lelkű adományozóink jóvoltából még november hónap folyamán – sok egyéb hasznos cikk mellett – 100.000 doboz, több, mint  70 millió Ft értékű, főként legyengült, idős embereknek javallott vitamin-komplexet és izomerősítőt osztunk ki a fővárosban, valamint hazánk nyolc megyéjében.(Ebbéli segítségnyújtásunk természetesen orvosi kontroll mellett, és elsősorban intézményekben zajlik majd.)

Összeállítás alatt áll az a segélyszállítmányunk is, amit a vörösiszap – katasztrófa károsultjainak szánunk, és ami bútorokat, tartós élelmiszereket, valamint égési sérülések kezelésére szolgáló krémeket, gyógyszereket tartalmaz.(Szerencsére természetbeni adományok érkeznek e célból is hozzánk, viszont az “erősen koncentrált” segélypénz – gyűjtések következményeként – hasonlóan már a borsodi vízkárokkal kapcsolatos felhívásunk eredményéhez is – pénzfelajánlást szinte alig kapunk, pedig a logisztikai költségeink is jelentősek. Jól tudjuk, hogy ezzel a gonddal még számos tisztességes, jószándékú, időben segíteni akaró és tudó! segélyszervezet küzd manapság. Mindenesetre, ami adomány a rendelkezésünkre áll,    –  szokásunkhoz híven – azt ezúttal is mielőbb igyekszünk célba juttatni a családokhoz, az intézményekhez.)

Közben folyik az egyéni segélykérelmek feldolgozása, regisztrálása, és természetesen – lehetőségeinktől  függően – a kérésekben foglaltak teljesítése is.

Nagy örömet jelent számunkra, hogy az I. félévi 52 millió Ft értékű segítségnyújtásunkat követően a II. félévben már november hónap végéig  újabb, 81 millió Ft értéket meghaladó segéllyel szolgálhatunk a bajbajutott, rászoruló emberek, illetve intézmények érdekében.