Szent László Szolgálat alapítvány

Közhasznú szervezet

Központi iroda: Budapest
Bankszámlaszám: MKB 10300002-10453920-49020014
Adószám: 18843062-1-16

Blog

Nemes lelkű segítőink jóvoltából

2011-03-24

Nemes lelkű segítőink jóvoltából az elmúlt hetekben újabb nagyértékű természetbeni felajánlásokat kaptunk. A 15 millió forintot érő, gyógyszereket, kekszet, női ruházati cikkeket és mosószereket tartalmazó adományok elosztása, valamint a rászorulók részére történő kiszállítása már meg is kezdődött.

A Szent László Szolgálat – tekintettel a súlyos hazai gazdasági helyzetre – továbbra is Magyarországon segít a szegény, illetve bajba jutott embertársainknak. A segélyezésére szánt cikkeket ezúttal az alapítványunkkal együttműködő önkormányzatok, illetve egészségügyi és szociális intézmények ellátottjai,gondozottjai kapják. A gyógyszereket (vérzéscsillapítók, gyomorsav lekötők, fájdalomcsillapítók, vérnyomáscsökkentők, égési sérülésekre érzéstelenítők és hámosítók, továbbá fertőzésekre szánt antibiotikumok) három vidéki és öt fővárosi kórházba juttattuk már el, ahol az orvosok és a gyógyszerészek szakmai felügyelete mellett hasznosulnak. Többek között így segítjük a fővárosi Bethesda Gyermek Kórházat, a Péterfy Sándor Utcai Kórházat, a Szent János Kórházat, a Szent Margit Kórházat, az ORFI-t, a Békéscsabai Réthy Pál Kórházat, valamint az Orosházi Városi Önkormányzat Kórházát. A most átadott gyógyszerek összértéke eléri az 5,3 millió forintot.
Már készítjük elő az újabb, ezúttal 7,9 millió Ft értékű segélyszállítmány átadását az Alföld délkeleti régiójában, ahol önkénteseink a háziorvosokkal osztják majd ki a fontos gyógyszereket.

Ahhoz viszont, hogy még többeknek, és még hatékonyabban segíthessünk, a működtetési-, elsősorban a logisztikai kiadásaink fedezésére továbbra is kérik, várják önkénteseink a jószándékú emberek, vállalkozások, szervezetek, intézmények és hivatalok támogatását a 10300002-10453920-49020014 számlaszámunkra.

A Szent László Szolgálat minden támogatójának köszönetünket fejezzük ki, hogy hozzájárulásuk révén közösen végezhetjük karitatív munkánkat, és reméljük, ezután is együtt enyhíthetünk majd a bajba jutott emberek gondjain!