Szent László Szolgálat alapítvány

Közhasznú szervezet

Központi iroda: Budapest
Bankszámlaszám: MKB 10300002-10453920-49020014
Adószám: 18843062-1-16

Blog

Megtartotta ezévi első hivatalos ülését a Szent László Szolgálat Felügyelő Bizottsága

2011-04-15

Megtartotta ezévi első hivatalos ülését a Szent László Szolgálat Felügyelő Bizottsága. Az ülést dr. Molnár Gyula főorvos, a Felügyelő Bizottság elnöke vezette.

Első napirendi pontként a 2010. évi közhasznúsági jelentés és egyszerűsített beszámoló, valamint azok mellékleteinek véleményezésére került sor. A Felügyelő Bizottság az 1./2011. számú határozatával a közhasznúsági jelentést, az egyszerűsített beszámolót a Szolgálat 2010. évi munkájára, gazdálkodására vonatkozó mellékletekkel együtt a kuratóriumi ülésnek megvitatásra és elfogadásra javasolja. Ugyancsak elfogadásra ajánlják a részletes szakmai beszámolót és a 2011. évi szakmai programot is.

Ezt követően a Bizottság tagjai személyi kérdések keretében új, szakképzett önkéntes bevonásáról határoztak, illetve a Szent László Szolgálat alapítója és elnöke jelenlétében a következő rendes ülésükig tartó időszak feladatait tekintették át. Az Alapítványnak a hazai rászorulókért, a bajbajutottakért, a hazánkban létező szegénység és esélyegyenlőtlenség mérsékléséért, a társadalmi felzárkóztatásért folytatandó további eredményes karitatív munkája érdekében külön kitértek a működtetéshez szükséges fedezet előteremtésének fontosságára. Szó esett a még minimális források megszerzésével kapcsolatos rendkívüli nehézségekről, illetve erőfeszítéseikről is, és általában a forrásbővítés, nem különben pedig a különféle támogatások terén tapasztalható furcsa ellentmondásokról, illetve a nem feltétlenül pozitív tendenciákról.