Szent László Szolgálat alapítvány

Közhasznú szervezet

Központi iroda: Budapest
Bankszámlaszám: MKB 10300002-10453920-49020014
Adószám: 18843062-1-16

Blog

Kétévesek lettünk

2011-11-16

 KÉTÉVESEK  LETTÜNK !                                                     Kelt: Budapest, 2011.november 16.

                                                                                                          Iktatószám: K-65./2011.

Tisztelt Embertársaink! Régi és Leendő Támogatóink!

 

A Szent László Szolgálat Alapítvány kuratóriuma, valamint önkéntesei nevében tisztelettel köszöntöm Önöket abból az alkalomból, hogy Szolgálatunk immár két esztendeje segíti a hazai bajbajutottakat, a rászorulókat, mindenek előtt a létminimum alatt élőket, és főként a legkiszolgáltatottabbakat, a legveszélyeztetettebbeket: a gyermekeket valamint a beteg, idős embereket.

 

  1. november 18-i jogerős hivatalos bejegyzésünk óta Közhasznú Szervezetünk a kiváló és nemes lelkű adományozóink, támogatóink, segítőink és nem utolsó sorban derék önkénteseink jóvoltából 161.106.350,- Ft értékben, csaknem 100 ezer személynek szerezhetett valamilyen formában örömet, illetve enyhíthetett egy kicsit a gondjaikon. Minden megszerzett 1,- Ft pénzbevételünkből ennek megfelelően 20,- Ft értéket teremtettünk elő, és adtunk át, hozzájárulva a hazai szociális és egészségügyi ellátás, továbbá a katasztrófa-sújtott területen élő lakosok, illetve működő intézmények támogatásához. Értékarányosan számítva, a segélyeink 20,1 %-át hátrányos helyzetű gyermekek, 37,7 %-át létminimum alatt, illetve annak közelében élő felnőttek, nagycsaládosok, 42,2 %-át pedig idős, beteg emberek kapták. Talán nem ünneprontás, ha azt is megjegyezzük, hogy ezt a segítséget egy forint állami-, kormányzati-, vagy éppen NCA-támogatás nélkül, kizárólag hazai cégek és magánszemélyek adományaiból tudtuk biztosítani.

Manapság oly’ sokszor hallani különféle kinyilatkoztatásokat arról, hogy egyáltalán van-e létjogosultságuk az ilyen, és hozzánk hasonló feladatokat jó szívvel, és főként ténylegesen felvállaló szervezeteknek, egyesületeknek, alapítványoknak. Megannyi fél- és áltudományos fejtegetés, „értekezés” születik egyáltalán a civil szervezetek szükségességével kapcsolatosan. Kedvem lenne sokszor megkérdezni az előadókat: mióta ismered a civil szférát? Mit tettél már eddig, egyáltalán tettél-e valamit – fizetés nélkül! – az elesettek, a bajbajutottak sorsának jobbá tétele érdekében. Na, ugye? A felvetéseikre pedig a csattanós választ sajnos a sors produkálja: a Szent László Szolgálathoz is naponta tucatjával érkeznek a tragikus sorsú emberektől, családoktól a szomorúbbnál is szomorúbb segélykérő levelek, telefonhívások, személyes megkeresések. Mi pedig amikor, és amennyit csak tudunk, boldogan segítünk.

 

Így aztán ezúttal is csendben „vigadunk”. Tesszük mindezt azért, mert átérezzük azon embertársaink szenvedéseit, akiknek nincs mit, nincs okuk ünnepelni. A Szent László Szolgálat önkéntesei munkával kívánnak megemlékezni: a 2011. október 2-án kibocsátott Felhívásunk szellemében kezdjük a téli krízisenyhítő programunkat. A támogatottságunk és az igények egybehangolásával a Dél-Békési Kistérségben, továbbá a Sárréten, valamint a keleti-, észak-keleti országrészben szeretnénk a legtöbbet tenni a bajbajutott embertársainkért. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a lehetőségeink függvényében ne segítenénk hazánk más területein – rengeteg a jogos kérés, a megannyi zokszó máshonnan is.

 

Tisztelt Adományozóink!

 

Kérjük hát, hogy ki-ki szíve és belátása szerint, lehetőségéhez mérten segítse munkánkat akár pénzadománnyal (számlaszámunk:10300002-10453920-49020014), vagy akár természetbeni adománnyal (élelmiszerek, gyógyszerek, higiéniai- és tisztítószerek, ruhaneműk, cipők, édességek, játékok, könyvek, és minden hasznos, az ünnepen meglepetést okozó szép ajándékok), hogy ezáltal mi is minél többeken segíthessünk.

Tisztelettel és köszönettel:

 

 

DR.KATÓ ERNŐ

                                                                                                                          e l n ö k