Szent László Szolgálat alapítvány

Közhasznú szervezet

Központi iroda: Budapest
Bankszámlaszám: MKB 10300002-10453920-49020014
Adószám: 18843062-1-16

Blog

A IV. Civil és Nemzetiségi Napra meghívást kapott a Szent László Szolgálat is

2011-09-09

A mai napon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat szervezésében került megrendezésre a IV. Civil és Nemzetiségi Nap az Óbudai Kulturális Központban. A jelentős számban megjelent civil egyesületet, alapítványt, közöttük több karitatív szervezetet és a kerület nemzetiségi csoportjait felvonultató rendezvény ezúttal is nagy sikert aratott mind az érdeklődő szép számú közönség előtt, mind pedig a megjelent civil és nemzetiségi közösségek soraiban egyaránt. Igen hasznosak voltak a bilaterális megbeszélések, az együttműködési megállapodások lehetséges formáit áttekintő, előkészítő informális találkozások is. Ki, kit, kinek és hogyan segíthet még hatékonyabban a jövőben? – ez volt rendre a fő kérdés.
A rendezvényt különösen hasznossá tették a Szent Margit Rendelőintézet részéről helyben végzett, és sokak által igénybe vett gyors szűrővizsgálatok, valamint a szép eredménnyel zárult vöröskeresztes véradás. Az esemény különleges színfoltja volt a folyamatosan tartó, nagyszerű és sokrétű kulturális bemutatók sora, valamint  a szabadban megtartott, finom ételeket kínáló, tehát kóstolóval is egybekötött vigasság.
A kiváló szervezők külön gondoltak a gyermekek szórakoztató időtöltésére: fedett helyen és a szabadban egyaránt különféle játék, ügyességi, sport, és egyéb jellegű, vidám események várták a fiatalokat.
A  IV. Civil és Nemzetiségi Napra meghívást kapott a Szent László Szolgálat is, és mi készséggel vettünk részt a nagyszerű – immár tradicionális – rendezvényen. A nap folyamán önkormányzati vezetőkkel, kerületi intézmények irányítóival, valamint több civil szervezet képviselőjével folytattunk  az együttműködésünk lehetséges formáiról hasznos eszmecserét, illetve áttekintettük a már meglévő kapcsolataink fejlesztésének feltételeit.