Szent László Szolgálat alapítvány

Közhasznú szervezet

Központi iroda: Budapest
Bankszámlaszám: MKB 10300002-10453920-49020014
Adószám: 18843062-1-16

Blog

Szent László Szolgálat Miskolcon

2010-06-30

Miskolcon dr. Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, és munkatársai vették át a Szent László Szolgálat adományait, amik együtt érkeztek meg a Belügyminisztérium és a Budapesti Tűzoltók Szakszervezete által gyűjtöttekkel. A vízkárt szenvedett családoknak, intézményeknek szánt összeállításunk főként háztartási-, illetve konyhai felszereléseket, élelmiszereket, valamint higiéniai cikkeket tartalmazott. A segélyszállítmánnyal kapcsolatos logisztikai feladatok ellátásához az ÁTI Depo Közraktározási Zrt., és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság dolgozói nyújtottak segítséget. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki nekik,és nagylelkű adományozóinknak egyaránt.
Az átadás során dr. Kató Ernő, a Szolgálat vezetője hangsúlyozta, hogy a segíteni akaró jó szándékú emberek és cégek empátiája ezúttal is megnyilvánulni látszik, de már érezhető annak a két és fél éve várva várt parlamenti döntésnek is a kedvező hatása, melynek értelmében azonnali érvénnyel eltörölték az „adományadót”. Az elnök elmondta azt is, hogy a vízkárt szenvedett családok, de mindenek előtt a legkiszolgáltatottabbak, a gyermekek és az idős, beteg emberek segítése érdekében továbbra is él a június 8-án közzé tett felhívásuk. Elárulta, ezekben a napokban éppen játékokat, tartós élelmiszereket, higiéniai cikkeket, továbbá gyógyszereket, gyógyászati készítményeket gyártó, illetve forgalmazó cégekkel tárgyalnak adományozás ügyében. Folytatják tehát a gyűjtést,hiszen – nemzetközi kifejezéssel élve – a „katasztrófa válaszadás”, a helyreállítás és az újjáépítés elkövetkező fázisaiban még több, és nem ritkán más típusú segítség is fontos. Megjegyezte, hogy az anyagi jellegű (pénz-,illetve természetbeni) segítségnyújtás mellett egyre nagyobb szükség lesz a gyors, a hatékony és az emberséges hivatali ügyintézésekre, a megértő elbeszélgetésekre, így sajnos bizonyos esetekben számítani kell a pszichoszociális segítségnyújtás iránti igény felmerülésére is.
Az átadás kapcsán újabb egyeztetésre került sor a továbbiakban szükséges segélyanyagokról, és megállapodás született az együttműködés folytatásáról.