Szent László Szolgálat alapítvány

Közhasznú szervezet

Központi iroda: Budapest
Bankszámlaszám: MKB 10300002-10453920-49020014
Adószám: 18843062-1-16

Blog

Karácsonyi ajándékcsomagok ezúttal is az egyedül élő, illetve nagycsaládos embereknek

2020-12-15

Az idei karácsony tájékán is a rendelkezésünkre álló keretből a karácsonyi ünnepi készülődésekhez szükséges élelmiszereket, édességeket, mosó- és tisztítószereket vásároltunk (pl.: barna cukor, téliszalámi, szaloncukor, kávé, ünnepi kalács, mosószer, mosogatószer, öblítő etc.,) Ezekből önkénteseinkkel ajándékcsomagokat állítottunk össze, és kis jövedelmű, egyedül élő embereket, illetve nagycsaládosokat leptünk meg, akik az idén is rendkívüli meghatottsággal fogadták e meglepetést.

Sajnos, az év vége közeledtével most is jelentősen megnőtt a segítségért hozzánk folyamodók száma. Bizony, eredeti célkitűzéseink szerint sokkal-sokkal több rászorulónak, bajba jutott embertársunknak szerettünk volna segíteni, de terveinknek határt szabtak ezúttal is korlátozott lehetőségeink. Még pár évvel ezelőtt „bőkezűbben” tudtunk ünnepi meglepetéseket okozni, 2018-tól viszont már az alapítványi vezetők „adták össze” részben azt az összeget, amiből a segélycsomagokat összeállítottuk, csak hogy folytatódhasson e szép hagyomány. (Évek óta próbálunk pályázati úton pénzt teremteni, de az érvényes, befogadott, majd jónak minősített NEA-pályázatainkat végül rendre forráshiányra hivatkozva az illetékesek nem díjazzák, várólistára rakják, végül – minden külön értesítésünk nélkül – az alapítványunk részére a civilek számára elkülönített alapból egy forint támogatást sem adnak!)

Így az idei karácsonyi segélyakciónk fő anyagi alapját is a 2019. év utánbefizetett adókból a Szent László Szolgálat Alapítvány, Közhasznú Szervezet részére felajánlott SzJA 1 % -os támogatás jelentette. Nagy-nagy köszönet az adományozóinknak, amiért segítettek, hogy mi is segíthessünk!

(A segély összértéke: 236.891,- Ft)