Szent László Szolgálat alapítvány

Közhasznú szervezet

Központi iroda: Budapest
Bankszámlaszám: MKB 10300002-10453920-49020014
Adószám: 18843062-1-16

Blog

Karácsonyi ajándékcsomagok ezúttal is az egyedül élő, illetve nagycsaládos embereknek

2021-12-26

Az év vége közeledtével a rendelkezésünkre álló keretből a karácsonyi ünnepi készülődésekhez szükséges élelmiszereket, édességeket, mosó- és tisztítószereket vásároltunk. Ezekből önkénteseinkkel ismételten ajándékcsomagokat állítottunk össze, és kis jövedelmű, egyedül élő embereket, illetve nagycsaládosokat leptünk meg, akik az idén is rendkívüli meghatottsággal fogadták e meglepetést.

Sajnos, a 2021. év vége közeledtével is jelentősen megnőtt a segítségért hozzánk folyamodók száma. Bizony, eredeti célkitűzéseink szerint sokkal-sokkal több rászorulónak, bajba jutott embertársunknak szerettünk volna segíteni, de terveinknek határt szabtak ezúttal is korlátozott lehetőségeink. (Még pár évvel ezelőtt „bőkezűbben” tudtunk ünnepi meglepetéseket okozni, sajnos 2018-tól már részben az alapítványi vezetők „adták össze” azt az összeget, amiből a segélycsomagokat összeállítottuk, csak hogy folytatódhasson e szép hagyomány. Évek óta próbálunk pályázati úton pénzt teremteni, de az érvényes, befogadott, majd jónak minősített NEA-pályázatainkat végül rendre forráshiányra hivatkozva az illetékesek nem díjazták, várólistára rakták, végül – minden külön értesítésünk nélkül – az alapítványunk részére a civilek számára elkülönített alapból egy forint támogatást sem adtak! Ezért az idén már nem is nyújtottunk be NEA-pályázatot…)

Így az idei karácsonyi segélyakciónk fő anyagi alapját is a 2020. év után befizetett adókból a Szent László Szolgálat Alapítvány, Közhasznú Szervezet részére felajánlott SzJA 1 % -os támogatás jelentette. Óriási köszönet az adományozóinknak, amiért segítettek, hogy mi is segíthessünk! (A segély összértéke: 175.067,- Ft)