hírek - közlemények

2015. december 5.

Közeleg Karácsony, a szeretet ünnepe, és örvendetesen egyre több helyen rendeznek meghitt összejöveteleket a gyermekek számára. Így lesz ez Bánhegyesen is, ahol az iskola 100 kisdiákjának kedveskedünk 100 darab plüss mesefigurával és könyvekkel. Reméljük, mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy boldog lehessen a csemeték idei Karácsonya is. (Az adományunk összértéke 100.000,- Ft.)

2015. október 31.

Szolgálatunk önkéntesei nyár óta folytatták a hazai segélyezési célra szánt új, illetve jó minőségű használt ruhák gyűjtését. Ennek eredményeként e hónap végéig 1200 kg ruhaneműt oszthattunk ki a helyi önkormányzatok és az ott működő segítő szervezetek bevonásával Dél-Békés megye településein a legrászorultabbaknak - gyermekeknek, időseknek, munkanélkülieknek. (A segélyként átadott ruhák összértéke 950.000,- Ft.)

2015. szeptember 15.

Az elmúlt hetek nagy kihívása a hazai migráns-áradat, ami sajnos még nem ért véget. A helyzet kezelésének megkönnyítése érdekében – karitatív Szolgálatunk sajátos eszközeivel hozzájárulva – igyekeztünk kivenni részünket a hazánkra, népünkre zúduló terhek enyhítésében. A menekültek ellátása céljából e válságos időszakban 400 kg jó minőségű használt ruhát juttattunk el önkénteseink jóvoltából Röszkére. (A segély összértéke 180.000,- Ft.)

 

2015. július 26.

Ezúttal is meghívtunk rászoruló gyermekeket a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira. Az ő szüleik, gondviselőik anyagi okok miatt nem engedhetnék meg maguknak azt, hogy részt vegyenek egy vidám családi cirkuszprogramon.

Május, június és július hónapokban újabb 32 kisgyermek és kísérője érkezett a cirkuszba Szolgálatunk támogatásával. (A kedvezményesen rendelkezésünkre bocsátott jegyek összértéke 89.600,- Ft.)

2015. július 24.

Önkéntes munkatársunkat, Selmeci Balázs urat, a Szent László Szolgálat Alapítvány titkárát, a Rijádi Magyar Nagykövetség konzulját a Köztársasági Elnök IV-5/04077-2/2015. számú határozatával 2015. július 16-ai hatállyal rendkívüli követté és meghatalmazott miniszterré nevezte ki.

Szolgálatunk minden munkatársa, önkéntese, támogatója nevében szívből gratulálunk, egészséget és további sikeres munkát kívánunk!