hírek - közlemények

2015. szeptember 15.

Az elmúlt hetek nagy kihívása a hazai migráns-áradat, ami sajnos még nem ért véget. A helyzet kezelésének megkönnyítése érdekében – karitatív Szolgálatunk sajátos eszközeivel hozzájárulva – igyekeztünk kivenni részünket a hazánkra, népünkre zúduló terhek enyhítésében. A menekültek ellátása céljából e válságos időszakban 400 kg jó minőségű használt ruhát juttattunk el önkénteseink jóvoltából Röszkére. (A segély összértéke 180.000,- Ft.)

 

2015. július 26.

Ezúttal is meghívtunk rászoruló gyermekeket a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira. Az ő szüleik, gondviselőik anyagi okok miatt nem engedhetnék meg maguknak azt, hogy részt vegyenek egy vidám családi cirkuszprogramon.

Május, június és július hónapokban újabb 32 kisgyermek és kísérője érkezett a cirkuszba Szolgálatunk támogatásával. (A kedvezményesen rendelkezésünkre bocsátott jegyek összértéke 89.600,- Ft.)

2015. július 24.

Önkéntes munkatársunkat, Selmeci Balázs urat, a Szent László Szolgálat Alapítvány titkárát, a Rijádi Magyar Nagykövetség konzulját a Köztársasági Elnök IV-5/04077-2/2015. számú határozatával 2015. július 16-ai hatállyal rendkívüli követté és meghatalmazott miniszterré nevezte ki.

Szolgálatunk minden munkatársa, önkéntese, támogatója nevében szívből gratulálunk, egészséget és további sikeres munkát kívánunk!

2015. május 22.

A tavalyi év folyamán is gyűjtöttünk ruhákat, cipőket, ágyneműket, háztartási kisgépeket, felszereléseket, és minden olyan hasznos dolgot, amit a szegényebbek - főként a gyermekek és az egyedül élő, kisnyugdíjas, idős emberek - jól tudnak hasznosítani. Az igény nagy, ezért folytatjuk ebbéli tevékenységünket is - önkénteseink az év során folyamatosan juttatják el a rászorulókhoz, elsősorban Jász-Nagykun-Szolnok megyében, de hazánk más településein is.

A mai napon egy Szolnok melletti kis település családja kért segítséget tőlünk, és mi megpróbáltunk hozzájárulni gondjaik enyhítéséhez.

(Az adományunk értéke 29.000,- Ft)

2015. május 21.

A közelgő gyermeknap alkalmából dr.Kató Ernő, a Szent László Szolgálat elnök-igazgatója felkereste a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Gyermek Infektológiai Osztályát.

Az alapítványunkat támogató jótékony gyermekek (!) kérésének készséggel téve eleget, mesekönyveket, plüss játékokat adott át az osztályon gyógyuló kis betegek részére. Támogatóinkkal közös célunk, hogy mindezekkel is egy kicsit feledtessük az ott fekvő gyermekek fájdalmait, és reméljük, hogy talán ily módon - mégha csekély mértékben is - hozzájárulhatunk mi is mielőbbi gyógyulásukhoz.

Az ajándékokat dr. Szabados Katalin osztályvezető főorvos és munkatársai örömmel fogadták.

(Az adományunk értéke 25.000,- Ft)