hírek - közlemények

2017. augusztus 21.

Tavasz óta folytatjuk önkénteseinkkel a rászoruló családok, egyedül élő idős emberek számára a - jóllehet - használt, mégis jó minőségű ruhaneműk, cipők, és - kisebb részben - használati tárgyak (konyhai, háztartási cikkek, kerti eszközök stb.,) gyűjtését.

Adományozóink jóvoltából Szolnok, Szandaszőlős, Szajol, Cegléd, Kiskőrös, Szeged, Nagykanizsa, továbbá Budapest településeken tudtunk kifejezetten szegény sorban élő, idősebb, illetve nagycsaládos embertársainknak segíteni. Önkénteseink gyakran mentális segítséget is nyújtottak az elkeseredett, reményüket vesztett segélyezettjeinknek. (A segély összértéke: 163.000,- Ft)

2016 december 28.

Tisztelt Támogatóink, Segítőink, Önkénteseink, Barátaink!

Ismét elmúlt egy év. Kérem, engedjék meg, hogy a Szent László Szolgálat kuratóriuma nevében ezúton is köszönetet mondjak azért a munkáért, azért a nemes támogatásért, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy Szolgálatunk 2016. év során 10.149.188,- Ft értékben tudott anyagi formában segíteni a legrászorultabbakon, a bajbajutottakon. A karitatív segítségnyújtás egyéb módozatai mellett 2009. novemberi bejegyzésünk óta természetbeni adományainkkal 178.556.287,- Ft értékben, több mint százhúsz - ezer személynek szerezhettünk örömet, adhattunk egy kis reményt, illetve enyhíthettünk a gondjaikon. De máris kezdődik egy újabb év. Az élet nem áll meg, sajnos az „árnyékos" oldalából is marad bőven: szegénységben élő embertársaink, gondokkal küszködő idős kisnyugdíjasaink, éhező gyermekeink változatlanul segítségért esedeznek. Nekünk pedig kötelességünk segíteni őket, fontos feladatunk megfogni a bajbajutottak kezét... Tennünk kell pedig mindezt úgy, hogy egyre nehezebb számukra adományokat szerezni, segítőkre találni, embereket megnyerni egy-egy jó ügy érdekében. Így pedig a segítségnyújtás is sajnos rendre nehezebb. De nem adjuk fel! Hiszünk a jó emberek segítőkészségében, tudjuk, hogy egy értelmes cél érdekében mindig akadnak nemes, nagylelkű támogatók. Kérünk tehát minden jó szándékú, segíteni akaró és tudó embertársunkat, hogy legyen partnerünk a rászorulók szomorú sorsának jobbá tételében.   E gondolatok jegyében kívánunk minden jelenlegi és leendő támogatónknak, segítőnknek, önkéntesünknek, barátunknak, és    - nem utolsó sorban - támogatottjainknak egészségben megélt, békés, boldog új esztendőt.                BUÉK 2017!


2016. december 21.

A mai napon Szerepen, a Hajdú-Bihar megye délnyugati szögletében, Püspökladány, Sárrétudvari, valamint Hosszúhát szomszédságában elhelyezkedő, 1604 lelket számláló községben gyülekeztek a községháza dísztermében az emberek.

A helybéli iskola karácsonyi ünnepi műsorát követően dr.Kató Ernőtől, a Szolgálat elnökétől, és Tóthné Verő Tünde polgármestertől a Szent László Szolgálat Alapítvány és a helyi támogatók összefogásából 12 szegénysorban lévő nagycsalád és 11 idős, egyedül élő kisnyugdíjas vehette át az alapélelmiszerekből, tisztítószerekből, édességekből és gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményekből összeállított csomagjaikat. Megható volt látni a hálás, boldog tekinteteket...

2016 december 14.

Kuratóriumunk döntése értelmében a 2016. évben befolyt SzJA 1 %-os támogatásunkból Karácsony közeledtével, a mélyszegénységben élő nagycsaládosok, továbbá kisnyugdíjasok számára alapélelmiszerekből, tisztítószerekből, édességekből és gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményekből csomagokat állítottunk össze.

Ezeket az úgynevezett „családi" csomagokat Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében juttattuk „célba" önkénteseink segítségével. Szeretnénk köszönetet mondani minden nemes támogatónknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ezekben a napokban kis híján száz rászoruló embertársunknak könnyíthettünk az ünnepi előkészületi gondjain. Külön köszönet az SzJA 1%-os felajánlásukkal Szolgálatunk eredményesebb munkáját elősegítőknek, a Béres Gyógyszergyár Zrt.- nek kiváló készítményeikért, és az INTERSPAR - Szolnok munkatársainak, akik termékekkel és munkájukkal is segítettek a csomagok összeállításában. Szolgálatunk működéséhez, szakmai programjainak megvalósításához, a logisztikai háttér biztosításához a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) által kiírt pályázatok során elnyert forrásaink segítettek. Köszönet érte! (A segély összértéke: 177.780,- Ft)

2016. december 13.

A mai napon Dr. Kató Ernő elnök a Szent László Szolgálat nevében a Szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet betegei részére adományozott ápolásukhoz, mielőbbi felépülésükhöz szükséges cikkeket: Moli Care Super (4 cseppes) Hartmann inkontinencia nadrágokat, továbbá a Béres Gyógyszergyár Zrt. által gyártott multivitaminokat és étrendkiegészítőket.

Az adományokat dr. Rudner Ervin főigazgató főorvos és Bukorné Szőke Ildikó ápolási igazgató vették át, és mondtak köszönetet értük. (A segély összértéke: 95.500,- Ft)