hírek - közlemények

2016. december 21.

A mai napon Szerepen, a Hajdú-Bihar megye délnyugati szögletében, Püspökladány, Sárrétudvari, valamint Hosszúhát szomszédságában elhelyezkedő, 1604 lelket számláló községben gyülekeztek a községháza dísztermében az emberek.

A helybéli iskola karácsonyi ünnepi műsorát követően dr.Kató Ernőtől, a Szolgálat elnökétől, és Tóthné Verő Tünde polgármestertől a Szent László Szolgálat Alapítvány és a helyi támogatók összefogásából 12 szegénysorban lévő nagycsalád és 11 idős, egyedül élő kisnyugdíjas vehette át az alapélelmiszerekből, tisztítószerekből, édességekből és gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményekből összeállított csomagjaikat. Megható volt látni a hálás, boldog tekinteteket...

2016 december 14.

Kuratóriumunk döntése értelmében a 2016. évben befolyt SzJA 1 %-os támogatásunkból Karácsony közeledtével, a mélyszegénységben élő nagycsaládosok, továbbá kisnyugdíjasok számára alapélelmiszerekből, tisztítószerekből, édességekből és gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményekből csomagokat állítottunk össze.

Ezeket az úgynevezett „családi" csomagokat Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében juttattuk „célba" önkénteseink segítségével. Szeretnénk köszönetet mondani minden nemes támogatónknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ezekben a napokban kis híján száz rászoruló embertársunknak könnyíthettünk az ünnepi előkészületi gondjain. Külön köszönet az SzJA 1%-os felajánlásukkal Szolgálatunk eredményesebb munkáját elősegítőknek, a Béres Gyógyszergyár Zrt.- nek kiváló készítményeikért, és az INTERSPAR - Szolnok munkatársainak, akik termékekkel és munkájukkal is segítettek a csomagok összeállításában. Szolgálatunk működéséhez, szakmai programjainak megvalósításához, a logisztikai háttér biztosításához a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) által kiírt pályázatok során elnyert forrásaink segítettek. Köszönet érte! (A segély összértéke: 177.780,- Ft)

2016. december 13.

A mai napon Dr. Kató Ernő elnök a Szent László Szolgálat nevében a Szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet betegei részére adományozott ápolásukhoz, mielőbbi felépülésükhöz szükséges cikkeket: Moli Care Super (4 cseppes) Hartmann inkontinencia nadrágokat, továbbá a Béres Gyógyszergyár Zrt. által gyártott multivitaminokat és étrendkiegészítőket.

Az adományokat dr. Rudner Ervin főigazgató főorvos és Bukorné Szőke Ildikó ápolási igazgató vették át, és mondtak köszönetet értük. (A segély összértéke: 95.500,- Ft)

2016. december 12.

Nagylelkű támogatóink jóvoltából, és részben az Alapítványunk számára tett SzJA 1%-os nemes felajánlásokból származó bevételünkből az általunk nagyra becsült Béres Gyógyszergyár Zrt. kiváló termékeivel lepjük meg a segítségért hozzánk folyamodó beteg embereket, rászoruló családokat, gyermekeket. Szakmai programjaink megvalósításához, a logisztikai háttér biztosításához a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) által kiírt pályázatokon elnyert forrásaink komoly segítséget jelentenek.

Gyakorta emlegetjük, hogy a Szent László Szolgálat kezdettől fogva nagy hangsúlyt helyez a prevencióra, az emberi egészség megóvására, az idősek, a betegek segítésére. Ennek szellemében ezekben a napokban is Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Pest megyékben fontos cikkeket adományozunk segélyként rászoruló, bajba jutott embertársainknak. Önkénteseink (orvosok, egészségügyi szakdolgozók) és önkormányzati munkatársak segítségével - ellenőrzött körülmények között - több, mint százhúsz embertársunknak juttatunk el az élettanilag fontos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmazó, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményekből. Bízunk benne, hogy az ünnepi készülődés, az adventi várakozás során a bajbajutottaknak e kitűnő termékekkel is tudunk segíteni, mindezek által egy kis reményt adhatunk teljesebb életükhöz, a visszavárt drága egészségükhöz... (A segély összértéke: 465.480,- Ft.)

2016. november 20.

Egy lakótelepi kis panel-lakásban élő, iskolás gyermekét egyedül nevelő édesanya fordult hozzánk segítségért. A pici konyhájukba „ebédlő asztalt" és két széket szerettek volna maguknak... A kuratóriumunk úgy döntött, hogy segítünk.

(A segély értéke: 13.990,- Ft)