hírek - közlemények

2014. november 13.

ÖTÉVESEK LETTÜNK! 2014. NOVEMBER 18. Iktatószám: K-10./2014.

Tisztelt Barátaink! Régi és Leendő Támogatóink!

A Szent László Szolgálat Alapítvány kuratóriuma, valamint önkéntesei nevében tisztelettel köszöntjük Önöket abból az alkalomból, hogy Szolgálatunk immár öt esztendeje segíti a hazai bajbajutottakat, a rászorulókat, mindenek előtt a létminimum alatt élőket, és főként a legkiszolgáltatottabbakat, a legveszélyeztetettebbeket: a gyermekeket valamint a beteg, idős embereket.

Nagylelkű adományozóink jóvoltából - a 2009. november 18. (hivatalos bejegyzésünk időpontja) és 2014. november 12. közötti időszakban

88.316.538,- Ft értékben gyógyszereket, egészségügyi felszereléseket (53,1%);
61.424.908,- Ft értékben tartós élelmiszereket, édességeket (37,0%);
4.281.024,- Ft értékben háztartási cikkeket, és felszereléseket (2,6%);
4.445.679,- Ft értékben higiéniai cikkeket, és felszereléseket (2,7%);
5.268.952,- Ft értékben ruhákat, cipőket (3,2%);
2.378.302,- Ft értékben könyveket, játékokat, kulturális támogatásokat (1,4%) juttathattunk el a rászorulókhoz.

2009. novemberi bejegyzésünk óta összesen 166.115.403,- Ft értékben, több mint százezer személynek szerezhettünk örömet, illetve enyhíthettünk egy kicsit a gondjaikon.

A számokból az is kiderül, hogy minden megszerzett 1,- Ft pénzbevételünkből ennek megfelelően több mint 20,- Ft értéket teremtettünk elő, és adtunk át, hozzájárulva a hazai szociális és egészségügyi ellátás, továbbá a katasztrófa sújtotta területeken élő lakosok, illetve az ott működő intézmények támogatásához.
A segélyeink 20,3 %-át hátrányos helyzetű gyermekek, 37,5 %-át létminimum alatt, illetve annak közelében élő felnőttek, 42,2 %-át pedig idős, beteg emberek kapták - a leginkább veszélyeztetettek.

Köszönjük kiváló adományozóinknak, magán - illetve jogi személyeknek, valamint derék önkénteseinknek, hogy együtt segíthettünk!

Tisztelt Adományozóink!

A Szent László Szolgálathoz is tucatjával érkeznek a tragikus sorsú emberektől, családoktól a szomorúbbnál is szomorúbb segélykérő levelek, telefonhívások, személyes megkeresések. Mi pedig amikor, és ahol csak tudunk, minden lehetséges eszközünkkel boldogan, készségesen segítünk.

Így aztán nem meglepő, hogy ezúttal is csendben „vigadunk"... Tesszük mindezt azért, mert átérezzük azon embertársaink szenvedéseit, akiknek nincs mit, és nincs okuk ünnepelni. A Szent László Szolgálat önkéntesei tehát ezúttal is munkával kívánnak megemlékezni. Már megkezdtük a téli krízisenyhítő programunkat - ennek megfelelően hamarosan például egy komoly gyógyszeradományt kapnak tőlünk a betegségben szenvedők. Nagyon szeretnénk a Mikulás nap, valamint a Karácsony közeledtével ajándékokkal kedveskedni, mosolyt csalni a rászoruló gyermekek szemébe.

Az igények és a támogatásaink összehangolásával Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Dél-Békési Kistérségben, továbbá a Sárréten, valamint a keleti-, észak-keleti országrészben szeretnénk a legtöbbet tenni a bajbajutott embertársainkért. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a lehetőségeink függvényében ne segítenénk hazánk más területein - rengeteg a jogos kérés, a megannyi zokszó máshonnan is.

Kérjük hát, hogy ki-ki szíve és belátása szerint, lehetőségéhez mérten segítse munkánkat akár pénzadománnyal (számlaszámunk:10300002-10453920-49020014), vagy akár természetbeni adománnyal (élelmiszerek, gyógyszerek, higiéniai- és tisztítószerek, ruhaneműk, cipők, édességek, játékok, könyvek, és minden hasznos, az ünnepen meglepetést okozó szép ajándék), hogy ezáltal mi is minél többeken segíthessünk.

Budapest, 2014. november 13.

Tisztelettel és köszönettel:

DR. BURSITS TIBOR SELMECI BALÁZS DR.KATÓ ERNŐ
a l a p í t ó t i t k á r e l n ö k - i g a z g a t ó

2014. október 20.

Ismét meghívtunk olyan gyermekeket a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira, akiknek szülei, gondviselői egyébként nem engedhetnék meg maguknak azt, hogy részt vegyenek egy vidám családi cirkuszprogramon.

Március, május, június és október hónapokban újabb 105 kisgyermek és kísérője érkezett a cirkuszba Szolgálatunk támogatásával. (A kedvezményesen rendelkezésünkre bocsátott jegyek összértéke 294.000,-Ft.)

Köszönet a művészeknek, a vezetőségnek, egyben azt kívánjuk, hogy az Isten éltesse sokáig az 1889-ben alakult, az idén immár 125 éves Fővárosi Nagycirkuszt!

2014. október 11.

Régi partnerünk, a Dél - Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány több civil szervezet, egyesület, szövetkezet bevonásával Nyárbúcsúztató falunapot tartott a mai napon Pusztaottlakán, a Humán Szolgáltató Központban.

A vidám családi programok sikeréhez Szolgálatunk - a szervezők kérésének megfelelően - tartós élelmiszerekkel járult hozzá.(Az adományunk összértéke 222.180,- Ft)

2014. október 08.

2009. évi megalapításunk óta harmadik ízben történhetett meg velünk: a mai napon érkezett meg a számlánkra a 2013. évi adóbevallások során, a nagylelkű támogatóink jóvoltából a Szent László Szolgálat Alapítvány számára felajánlott, SzJA 1% -ból befolyt összeg, ami 169.874,- Ft.

Ezúttal köszönjük meg fáradozásaikat Szolgálatunk és a leendő patronáltjaink nevében is minden kedves támogatónknak, közreműködő önkéntesünknek, akik bízva szervezetünk tisztességes karitatív tevékenységében, illetve ismerve és elismerve azt, tevékenyen részt vállaltak a gyűjtőmunkában.

Ígérjük, hogy most is a legjobb helyekre kerül az adomány. A felhasználásról - a jól bevált szokásunkhoz híven - ezúttal is részletesen tájékoztatjuk majd a közvéleményt.

Kérjük, segítsék hasonlóan és más, egyéb módokon is humanitárius küldetésünket. A bajbajutottaknak nagyon nagy szükségük van rá. Életeket, sorsokat menthetünk meg így az Önök segítségével.

2014. május 04.

A Dél –Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvánnyal évek óta tartó, hagyományosan jó együttműködésünk eredményeként ezúttal részt vettünk Pusztaottlakán a Likefest Parkban a nagy sikerű Családi és Gyermeknapon. A rendezvényt – számos szponzor mellett – a Nemzeti Együttműködési Alap is támogatta. Köszönet érte!