hírek - közlemények

2014. október 11.

Régi partnerünk, a Dél - Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány több civil szervezet, egyesület, szövetkezet bevonásával Nyárbúcsúztató falunapot tartott a mai napon Pusztaottlakán, a Humán Szolgáltató Központban.

A vidám családi programok sikeréhez Szolgálatunk - a szervezők kérésének megfelelően - tartós élelmiszerekkel járult hozzá.(Az adományunk összértéke 222.180,- Ft)

2014. október 08.

2009. évi megalapításunk óta harmadik ízben történhetett meg velünk: a mai napon érkezett meg a számlánkra a 2013. évi adóbevallások során, a nagylelkű támogatóink jóvoltából a Szent László Szolgálat Alapítvány számára felajánlott, SzJA 1% -ból befolyt összeg, ami 169.874,- Ft.

Ezúttal köszönjük meg fáradozásaikat Szolgálatunk és a leendő patronáltjaink nevében is minden kedves támogatónknak, közreműködő önkéntesünknek, akik bízva szervezetünk tisztességes karitatív tevékenységében, illetve ismerve és elismerve azt, tevékenyen részt vállaltak a gyűjtőmunkában.

Ígérjük, hogy most is a legjobb helyekre kerül az adomány. A felhasználásról - a jól bevált szokásunkhoz híven - ezúttal is részletesen tájékoztatjuk majd a közvéleményt.

Kérjük, segítsék hasonlóan és más, egyéb módokon is humanitárius küldetésünket. A bajbajutottaknak nagyon nagy szükségük van rá. Életeket, sorsokat menthetünk meg így az Önök segítségével.

2014. május 04.

A Dél –Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvánnyal évek óta tartó, hagyományosan jó együttműködésünk eredményeként ezúttal részt vettünk Pusztaottlakán a Likefest Parkban a nagy sikerű Családi és Gyermeknapon. A rendezvényt – számos szponzor mellett – a Nemzeti Együttműködési Alap is támogatta. Köszönet érte!

2014. március 09.

A Szent László Szolgálat, valamint a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. hagyományosan jó együttműködése eredményének köszönhetően ismét meghívtunk olyan gyermekeket a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira, akiknek szülei, gondviselői egyébként nem engedhetnék meg maguknak azt, hogy részt vegyenek egy vidám családi cirkuszprogramon.

Február 9-én, március 8-án és 9-én összesen 58 fő érkezett a cirkuszba.(A kedvezményesen rendelkezésünkre bocsátott jegyek összértéke 162.400,- Ft.)

Köszönjük a művészeknek és az 1889-ben alakult, az idén már 125 éves Fővárosi Nagycirkusz vezetőségének, hogy ilyen módon is ünnepet teremthettünk ezeken a napokon a résztvevő kisgyermekek számára.

2013. december 31.

KÖSZÖNJÜK, HOGY 2013-BAN IS EGYÜTT SEGÍTHETTÜNK !

Ismét elmúlt egy esztendő, és elérkezett a számvetés ideje. Lássuk hát, mit tudott segíteni eddig Szolgálatunk.
Nagylelkű adományozóink jóvoltából - a 2009. november 18. (hivatalos bejegyzésünk időpontja) és 2013. december 31. közötti időszakban összesen:
88.316.538,- Ft értékben gyógyszereket, egészségügyi felszereléseket (53,4%);
61.202.728,- Ft értékben tartós élelmiszereket, édességeket (37,0%);

4.281.024,- Ft értékben háztartási cikkeket, és felszereléseket (2,6%);

4.445.679,- Ft értékben higiéniai cikkeket, és felszereléseket (2,7%);

5.268.952,- Ft értékben ruhákat, cipőket (3,2%);

1.921.902,- Ft értékben könyveket, játékokat, kulturális támogatásokat (1,1%)

juttattunk el a rászorulókhoz.


Összesen tehát 2009. novemberi bejegyzésünk óta 165.436.823,- Ft értékben, több mint százezer személynek szerezhettünk örömet, illetve enyhíthettünk egy kicsit a gondjaikon. A számokból az is kiderül, hogy azóta minden megszerzett 1,- Ft pénzbevételünkből ennek megfelelően több, mint 21,- Ft értéket teremtettünk elő, és adtunk át, hozzájárulva a hazai szociális és egészségügyi ellátás, továbbá a katasztrófa sújtotta területeken élő lakosok, illetve az ott működő intézmények támogatásához.
Értékarányosan számítva, a segélyeink 20,2 %-át hátrányos helyzetű gyermekek, 37,6 %-át létminimum alatt, illetve annak közelében élő felnőttek, 42,2 %-át pedig idős, beteg emberek kapták - a leginkább veszélyeztetettek.

Köszönjük kiváló adományozóinknak, magán - illetve jogi személyeknek, valamint önkénteseinknek, hogy együtt segíthettünk!

Ezúttal is nagy tisztelettel kérünk minden jószándékú, nagylelkű embertársunkat, magánszemélyeket, továbbá cégek, vállalkozások, szervezetek, intézmények, hivatalok illetékeseit, hogy akik velünk közösen szeretnének jobbítani a bajbajutottak szomorú sorsán, támogassák munkánkat. Segítsék a Szent László Szolgálat humanitárius tevékenységét.(A támogatások lehetséges módozatairól ugyanitt, a honlapunkon "Hogyan támogathat" címen részletesen olvashatnak.) 
Várjuk, és előre is köszönjük adományaikat, hozzájárulásaikat!

Eredményekben gazdag, egészségben megélt boldog új esztendőt kívánunk! BUÉK 2014!