hírek - közlemények

2014. december 04.

Szolnokon a Liget úti Fogyatékkal Élő Fiatalok Iskolája Mikulás estet rendezett. A program kiemelkedő eseménye volt az iskolások vetélkedője négy kategóriában. Az iskola vezetése kéréssel fordult Szolgálatunkhoz, hogy ajándékokkal, főként édességekkel és egészségügyi cikkekkel járuljunk hozzá a díjazottak jutalmazásához, és a kis közönség megvendégeléséhez. Az iskolások és a nevelőik örömére megtettük.

(Az adományunk értéke 18.180,- Ft)

2014. november 21.

A Szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet a mai napon 330.674,- Ft értékben étrend-kiegészítő multivitaminokat, valamint különféle fájdalomcsillapítókat kapott adományként ajándékba a Szent László Szolgálat Alapítványtól.

A készítményeket az intézetben Dr. Rudner Ervin főigazgató főorvos vette át Dr. Kató Ernőtől, a Szolgálat elnök-igazgatójától.

A két vezető megállapodott abban, hogy a jövőben szívesen fogadnak, illetve készséggel juttatnak gyógyszereket, kórházi felszereléseket és berendezéseket, továbbá gyógyászati segédeszközöket a kórházban illetve a rendelőintézetben kezelt betegek még jobb ellátása érdekében.

2014. november 19.

Régi támogatónk, az Anonymus Antikvárium tulajdonosa, Csanádi Péter úr 46 db kiváló ifjúsági - illetve gyermek könyvvel lepte meg Szolgálatunkat. Kérésének megfelelően Karácsonyra adjuk át azon fiataloknak, akik nem könnyen juthatnak manapság új könyvekhez, és akiknek mindezek nagy örömet jelentenek majd az ünnepen.(Az adomány értéke 34.500,- Ft)

Köszönjük a segítséget!

2014. november 13.

ÖTÉVESEK LETTÜNK! 2014. NOVEMBER 18. Iktatószám: K-10./2014.

Tisztelt Barátaink! Régi és Leendő Támogatóink!

A Szent László Szolgálat Alapítvány kuratóriuma, valamint önkéntesei nevében tisztelettel köszöntjük Önöket abból az alkalomból, hogy Szolgálatunk immár öt esztendeje segíti a hazai bajbajutottakat, a rászorulókat, mindenek előtt a létminimum alatt élőket, és főként a legkiszolgáltatottabbakat, a legveszélyeztetettebbeket: a gyermekeket valamint a beteg, idős embereket.

Nagylelkű adományozóink jóvoltából - a 2009. november 18. (hivatalos bejegyzésünk időpontja) és 2014. november 12. közötti időszakban

88.316.538,- Ft értékben gyógyszereket, egészségügyi felszereléseket (53,1%);
61.424.908,- Ft értékben tartós élelmiszereket, édességeket (37,0%);
4.281.024,- Ft értékben háztartási cikkeket, és felszereléseket (2,6%);
4.445.679,- Ft értékben higiéniai cikkeket, és felszereléseket (2,7%);
5.268.952,- Ft értékben ruhákat, cipőket (3,2%);
2.378.302,- Ft értékben könyveket, játékokat, kulturális támogatásokat (1,4%) juttathattunk el a rászorulókhoz.

2009. novemberi bejegyzésünk óta összesen 166.115.403,- Ft értékben, több mint százezer személynek szerezhettünk örömet, illetve enyhíthettünk egy kicsit a gondjaikon.

A számokból az is kiderül, hogy minden megszerzett 1,- Ft pénzbevételünkből ennek megfelelően több mint 20,- Ft értéket teremtettünk elő, és adtunk át, hozzájárulva a hazai szociális és egészségügyi ellátás, továbbá a katasztrófa sújtotta területeken élő lakosok, illetve az ott működő intézmények támogatásához.
A segélyeink 20,3 %-át hátrányos helyzetű gyermekek, 37,5 %-át létminimum alatt, illetve annak közelében élő felnőttek, 42,2 %-át pedig idős, beteg emberek kapták - a leginkább veszélyeztetettek.

Köszönjük kiváló adományozóinknak, magán - illetve jogi személyeknek, valamint derék önkénteseinknek, hogy együtt segíthettünk!

Tisztelt Adományozóink!

A Szent László Szolgálathoz is tucatjával érkeznek a tragikus sorsú emberektől, családoktól a szomorúbbnál is szomorúbb segélykérő levelek, telefonhívások, személyes megkeresések. Mi pedig amikor, és ahol csak tudunk, minden lehetséges eszközünkkel boldogan, készségesen segítünk.

Így aztán nem meglepő, hogy ezúttal is csendben „vigadunk"... Tesszük mindezt azért, mert átérezzük azon embertársaink szenvedéseit, akiknek nincs mit, és nincs okuk ünnepelni. A Szent László Szolgálat önkéntesei tehát ezúttal is munkával kívánnak megemlékezni. Már megkezdtük a téli krízisenyhítő programunkat - ennek megfelelően hamarosan például egy komoly gyógyszeradományt kapnak tőlünk a betegségben szenvedők. Nagyon szeretnénk a Mikulás nap, valamint a Karácsony közeledtével ajándékokkal kedveskedni, mosolyt csalni a rászoruló gyermekek szemébe.

Az igények és a támogatásaink összehangolásával Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Dél-Békési Kistérségben, továbbá a Sárréten, valamint a keleti-, észak-keleti országrészben szeretnénk a legtöbbet tenni a bajbajutott embertársainkért. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a lehetőségeink függvényében ne segítenénk hazánk más területein - rengeteg a jogos kérés, a megannyi zokszó máshonnan is.

Kérjük hát, hogy ki-ki szíve és belátása szerint, lehetőségéhez mérten segítse munkánkat akár pénzadománnyal (számlaszámunk:10300002-10453920-49020014), vagy akár természetbeni adománnyal (élelmiszerek, gyógyszerek, higiéniai- és tisztítószerek, ruhaneműk, cipők, édességek, játékok, könyvek, és minden hasznos, az ünnepen meglepetést okozó szép ajándék), hogy ezáltal mi is minél többeken segíthessünk.

Budapest, 2014. november 13.

Tisztelettel és köszönettel:

DR. BURSITS TIBOR SELMECI BALÁZS DR.KATÓ ERNŐ
a l a p í t ó t i t k á r e l n ö k - i g a z g a t ó

2014. október 20.

Ismét meghívtunk olyan gyermekeket a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira, akiknek szülei, gondviselői egyébként nem engedhetnék meg maguknak azt, hogy részt vegyenek egy vidám családi cirkuszprogramon.

Március, május, június és október hónapokban újabb 105 kisgyermek és kísérője érkezett a cirkuszba Szolgálatunk támogatásával. (A kedvezményesen rendelkezésünkre bocsátott jegyek összértéke 294.000,-Ft.)

Köszönet a művészeknek, a vezetőségnek, egyben azt kívánjuk, hogy az Isten éltesse sokáig az 1889-ben alakult, az idén immár 125 éves Fővárosi Nagycirkuszt!