hírek - közlemények

2014. december 23.

Egész év folyamán gyűjtöttünk ruhákat, cipőket, ágyneműket, háztartási kisgépeket, felszereléseket, és minden olyan hasznos dolgot, amit a szegényebbek - főként a gyermekek és az egyedül élő, kisnyugdíjas idős emberek - jól tudnak hasznosítani. Az adományozói felajánlásokból, hagyatékokból származó használt, mégis tiszta és jó minőségű cikkeket (főként öltönyök, ingek, melegítők, nadrágok, női ruhák, pólók, takarók, ágyneműk, cipők stb.,) önkénteseink az év során folyamatosan juttatták el a rászorulókhoz, elsősorban Jász-Nagykun-Szolnok megyében, valamint Kiskőrösön és Szegeden. (Ezen adományaink - becsült - összértéke 228.500,- Ft)

Minden kedves támogatónknak, segítőnknek, önkéntesünknek és a munkánk iránt megtisztelő figyelmet tanúsító embertársunknak szeretetteljes, áldott, békés Karácsonyt, és eredményekben gazdag, egészségben, békességben megélt boldog új esztendőt kíván a Szent László Szolgálat Alapítvány kuratóriuma és felügyelő bizottsága.

2014. december 14.

A Dél - Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány ismételten több civil szervezet, egyesület, szövetkezet bevonásával gyermekek számára rendezvényt tartott a mai napon Pusztaottlakán.       A Karácsony közeledtével megrendezett gyermekprogramok sikeréhez Szolgálatunk - a szervezők kérésének megfelelően - ezúttal nagyobb mennyiségű szaloncukorral járult hozzá. (Az adományunk összértéke 23.612,- Ft)

2014. december 04.

Szolnokon a Liget úti Fogyatékkal Élő Fiatalok Iskolája Mikulás estet rendezett. A program kiemelkedő eseménye volt az iskolások vetélkedője négy kategóriában. Az iskola vezetése kéréssel fordult Szolgálatunkhoz, hogy ajándékokkal, főként édességekkel és egészségügyi cikkekkel járuljunk hozzá a díjazottak jutalmazásához, és a kis közönség megvendégeléséhez. Az iskolások és a nevelőik örömére megtettük.

(Az adományunk értéke 18.180,- Ft)

2014. november 21.

A Szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet a mai napon 330.674,- Ft értékben étrend-kiegészítő multivitaminokat, valamint különféle fájdalomcsillapítókat kapott adományként ajándékba a Szent László Szolgálat Alapítványtól.

A készítményeket az intézetben Dr. Rudner Ervin főigazgató főorvos vette át Dr. Kató Ernőtől, a Szolgálat elnök-igazgatójától.

A két vezető megállapodott abban, hogy a jövőben szívesen fogadnak, illetve készséggel juttatnak gyógyszereket, kórházi felszereléseket és berendezéseket, továbbá gyógyászati segédeszközöket a kórházban illetve a rendelőintézetben kezelt betegek még jobb ellátása érdekében.

2014. november 19.

Régi támogatónk, az Anonymus Antikvárium tulajdonosa, Csanádi Péter úr 46 db kiváló ifjúsági - illetve gyermek könyvvel lepte meg Szolgálatunkat. Kérésének megfelelően Karácsonyra adjuk át azon fiataloknak, akik nem könnyen juthatnak manapság új könyvekhez, és akiknek mindezek nagy örömet jelentenek majd az ünnepen.(Az adomány értéke 34.500,- Ft)

Köszönjük a segítséget!