hírek - közlemények

2016. december 12.

Nagylelkű támogatóink jóvoltából, és részben az Alapítványunk számára tett SzJA 1%-os nemes felajánlásokból származó bevételünkből az általunk nagyra becsült Béres Gyógyszergyár Zrt. kiváló termékeivel lepjük meg a segítségért hozzánk folyamodó beteg embereket, rászoruló családokat, gyermekeket. Szakmai programjaink megvalósításához, a logisztikai háttér biztosításához a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) által kiírt pályázatokon elnyert forrásaink komoly segítséget jelentenek.

Gyakorta emlegetjük, hogy a Szent László Szolgálat kezdettől fogva nagy hangsúlyt helyez a prevencióra, az emberi egészség megóvására, az idősek, a betegek segítésére. Ennek szellemében ezekben a napokban is Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Pest megyékben fontos cikkeket adományozunk segélyként rászoruló, bajba jutott embertársainknak. Önkénteseink (orvosok, egészségügyi szakdolgozók) és önkormányzati munkatársak segítségével - ellenőrzött körülmények között - több, mint százhúsz embertársunknak juttatunk el az élettanilag fontos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmazó, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményekből. Bízunk benne, hogy az ünnepi készülődés, az adventi várakozás során a bajbajutottaknak e kitűnő termékekkel is tudunk segíteni, mindezek által egy kis reményt adhatunk teljesebb életükhöz, a visszavárt drága egészségükhöz... (A segély összértéke: 465.480,- Ft.)

2016. november 20.

Egy lakótelepi kis panel-lakásban élő, iskolás gyermekét egyedül nevelő édesanya fordult hozzánk segítségért. A pici konyhájukba „ebédlő asztalt" és két széket szerettek volna maguknak... A kuratóriumunk úgy döntött, hogy segítünk.

(A segély értéke: 13.990,- Ft)

 

2016. november 04.

Az adományban kapott, vesszőkből font fiókos cipőtartó „bútordarab" új gazdája egy szolnoki többgyermekes család. Ünnepek előtt nagy örömmel fogadták a segélyként jött ülő alkalmatosságot.

(A segély értéke: 15.000,- Ft.)

 

2016. november 03.

A létminimum alatt élő családok kérésére folytattuk a ruhagyűjtést. Szolnoki önkénteseink ezúttal 30 kg jó minőségű, válogatott, tisztított használt ruhát és több pár cipőt adtak át rászorulóknak.

(A segély összértéke: 30.000,- Ft.)2016. március 21.

Szolgálatunk önkéntesei folytatták a hazai segélyezési célra szánt új, illetve jó minőségű használt ruhák gyűjtését. Ennek eredményeként március hónaptól 1300 kg minőségi, válogatott felnőtt- és gyermek ruhanemű, cipő, háztartási textília, továbbá gyermekjáték kiosztását kezdhetjük el Dél-Békés megye településein az önkénteseink, a helyi önkormányzatok, és az ott működő segítő szervezetek bevonásával a legrászorultabbak - gyermekek, idősek, munkanélküliek - részére. (A segély összértéke: 1.085.500,- Ft.)