hírek - közlemények

2011. január 8.


                                                     KÖSZÖNJÜK, HOGY EGYÜTT SEGÍTHETTÜNK !

Ezekben a napokban kezdjük el megvonni az elmúlt időszak mérlegét, és számvetést készítünk munkánkról. Nos, az első  összesítéseinkből kiderül, hogy - nagylelkű adományozóink jóvoltából - a 2009. november 18. (hivatalos bejegyzésünk időpontja) és
2010. december 31. közötti időszakban

           
-   71.639.000,- Ft értékben gyógyszereket, egészségügyi felszereléseket (49,6 %);
               -   58.904.000,- Ft értékben tartós élelmiszereket, édességeket (40,8 %);
               -     4.240.000,- Ft értékben háztartási cikkeket, és felszereléseket (2,9 %);
               -     4.170.000,- Ft értékben higiéniai cikkeket, és felszereléseket (2,9 %);
               -     4.014.000,- Ft értékben ruhákat, cipőket (2,8 %);
               -     1.450.000,- Ft értékben könyveket, játékokat (1,0 %)

juttattunk hazánk rászoruló embereinek, továbbá a segítségünket igénylő intézményeknek.
Összesen tehát 144.417.000,- Ft értékben, 96.750 személynek szerezhettünk örömet, illetve enyhíthettünk egy kicsit a gondjaikon. A számokból az is kiderül, hogy minden megszerzett 1,- Ft pénzbevételünkből ennek megfelelően 20,- Ft értéket teremtettünk elő, és adtunk át, hozzájárulva a hazai szociális és egészségügyi ellátás, továbbá a katasztrófa - sújtotta területeken élő lakosok, illetve működő intézmények támogatásához.
Értékarányosan számítva, a segélyeink 20,1 %-át hátrányos helyzetű gyermekek, 37,7 %-át létminimum alatt, illetve annak közelében élő felnőttek, 42,2 %-át pedig idős, beteg emberek kapták - a leginkább veszélyeztetettek.
A tisztán a 2010. évi teljesítményünket vizsgálva megállapítható, hogy összesen 134.627.000,- Ft értékben, 84.650 rászoruló embertársunkat támogattuk valamilyen formában. Segélyeinkből 17,7 %-ban a hátrányos helyzetű gyermekek, 38,9 %-ban a létminimum közelében élő felnőttek, és 43,4 %-ban pedig a beteg, idős emberek részesültek.
Köszönjük kiváló adományozóinknak, magán - illetve jogi személyeknek, valamint önkénteseinknek, hogy együtt segíthettünk!
Ezúttal is nagy tisztelettel kérünk minden jószándékú, nagylelkű embertársunkat, magánszemélyeket, továbbá cégek, vállalkozások, szervezetek, intézmények, hivatalok illetékeseit, hogy akik velünk közösen szeretnének jobbítani a bajbajutottak szomorú sorsán, támogassák munkánkat, segítsék a Szent László Szolgálat humanitárius tevékenységét.(A támogatások lehetséges módozatairól ugyanitt, a honlapunkon "Hogyan támogathat" címen részletesen olvashatnak.) 
             
                                                               Várjuk, és előre is köszönjük adományaikat, hozzájárulásaikat!

2010. december 31.


December közepétől közel 3000 flakon folyékony mosószert, tisztítószert, és mosogatószert osztottak ki önkénteseink, főként a Békés megyei rászoruló embereknek. E segélyek összértéke meghaladja az 1 millió Ft-ot.
Ezzel az ünnepekkel kapcsolatos segélyezésünket befejeztük, de természetesen folytatjuk a téli krízisenyhítő programunkat.

SZERETETTEL KÍVÁNUNK BÉKÉS, BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT!                                                               BÚÉK  2 0 ! !

Képes beszámoló a Videótár-Fotótár oldalon.

2010. december 3.


Békéscsabán a mai napon adta át hivatalosan a Szent László Szolgálat Kelet-Magyarországi regionális vezetője Farkas Zoltánnak, a Békés Megyei Közgyűlés elnökének, illetve egészségügyi és szociális intézményi vezetőknek azt a 35.000 doboz - vitaminokat, és erőnlétet javító komponenseket tartalmazó - gyógyszerből álló segélyszállítmányunkat, amit a Békés megyében élő, idős, beteg, legyengült szervezetű rászorulók térítésmentes támogatására szántunk. 
Az egyébként vény nélkül is kapható gyógyszerek egy jelentős részét mindenek előtt a Sarkadi és a Mezőkovácsházi  - kiemelten veszélyeztetett, hátrányos helyzetű minősítésű - kistérségekben, háziorvosok ellenőrzésével osztják ki önkénteseink. A gyógyszerekből három, a megyében működő kórház és a Békés Megyei Képviselő Testület által fenntartott további tizenkét intézmény is részesül. A jelenlegi adományunk értéke eléri a 24 millió Ft-ot.

A Szent László Szolgálat ugyanakkor már egy újabb nagy értékű segélyszállítmány eljuttatását szervezi a Békés megyei nélkülöző embertársaink segítése céljából: több mint egy millió forint értéknek megfelelő, különféle higiéniai cikkeket osztanak ki majd önkénteseink lehetőleg még Karácsony előtt.

2010. december 2.


Újabb segélyszállítmányt küldtünk Püspökladány és a Sárrét rászoruló lakosainak támogatása céljából.

Az 1.320 pár új női cipőből, a több ezer könyvből, a - bár használt, de jó minőségű, mosott, fertőtlenített - fürdőszobai és hálószobai textíliákból, az új és használt ruhákból, valamint nem utolsó sorban 10.000 doboz - vitaminokat, és erőnlétet javító komponenseket tartalmazó - gyógyszerből álló adományunkat Arnóth Sándor országgyűlési képviselő, Püspökladány polgármestere és Győry Balázs, Szerep polgármestere vették át dr.Kató Ernőtől, a Szent László Szolgálat elnökétől. Az átadáson megjelent több, helyben működő karitatív szervezet vezetője is. Nagy Ildikó, a Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetője felkérést kapott az adományok szakszerű elosztásának helyi koordinálására.

A ma átadott szállítmány egyébként alig több, mint egy év alatt immár a negyedik nagyobb segélyszállítmány, amit a Szent László Szolgálat Püspökladányba illetve a Sárrétre juttat. 2009. év végén 1,5 millió Ft értékben konzerveket és vaniliás kekszet, 2009. karácsonya előtt 6,3 millió Ft értékben tartós élelmiszereket, 2010. év májusában pedig 1,6 millió Ft értékben háztartási cikkeket, gyógyászati segédeszközöket és új gyermekruhákat kaptak a kistérség rászoruló lakosai. A mai segélyszállítmány értéke eléri a 9 millió Ft-ot, így az elmúlt időszakban összesen 18,4 millió Ft értékben tudtunk - nagy örömünkre - segítséget nyújtani e térségben.

Az átadási ceremóniát követően dr.Kató Ernő elnök Guszev Alekszanderrel, az Oroszországi Föderáció főkonzuljával találkozott. Főkonzul úr tájékozódott a Szent László Szolgálat tevékenységéről, és szót váltottak a segítségnyújtás lehetséges formáiról is. Megállapodtak, hogy még ebben a hónapban folytatják a megbeszéléseiket.

2010. november 18.

 

Több hazai helyszínen is konkrét segélyező munkával "ünnepelte" november tizennyolcadikát, hivatalos bejegyzése jogerőre emelkedésének első évfordulóját a Szent László Szolgálat.
 

Budapest XVIII. kerülete Polgármesteri Hivatalában dr. Kató Ernő, a Szolgálat elnöke adta át Csomó Tamásnak, Pestszentlőrinc és Pestszentimre alpolgármesterének azt a gyógyszerekből álló, 4 millió Ft értékű adományt, amit a kerület szociális és egészségügyi intézményei, szolgálatai osztanak majd szét az idős, legyengült szervezetű beteg emberek között.

Szolnokon Szalay Ferenc polgármester vette át, és jelentette be városházi sajtótájékoztatóján hivatalosan is a nyilvánosság számára a Szent László Szolgálatnak azt az ugyancsak gyógyszerekből álló, és 7 millió Ft értékű adományát, amit az Egyesített Szociális Intézmény, a Humán Szolgáltató Központ és a Szolnok Jövőjéért Alapítvány Hajléktalanokat Segítő Szolgálata juttatnak el ezekben a napokban a rászoruló emberekhez.

A Szent László Szolgálat vezetői gondoltak ezúttal is a munkájukat segítőkre: mintegy 500 ezer Ft értékben, égési sérülések, nyílt sebek, bőrgyulladások, ekcémák kezelésére szolgáló gyógyszerkészítményeket kaptak önkénteseik, részben saját felhasználásra, részben pedig hivatásuk, napi munkájuk gyakorlását elősegítendő, elsősegélynyújtás céljából – a kedvezményezettek között ezúttal elsősorban tűzoltók, valamint logisztikai szakemberek szerepelnek.
 

Szolgálatunk továbbra is folytatja a téli krízisenyhítő programjai lebonyolításához szükséges pénzgyűjtést. A támogatások lehetséges módozatairól honlapunkról, prospektusunkból, de telefonon vagy személyesen is tájékozódhatnak a jó szándékú, segíteni kívánó adakozóink.