hírek - közlemények

2011. március 24.


Nemes lelkű segítőink jóvoltából az elmúlt hetekben újabb nagyértékű természetbeni felajánlásokat kaptunk. A 15 millió forintot érő, gyógyszereket, kekszet, női ruházati cikkeket és mosószereket tartalmazó adományok elosztása, valamint a rászorulók részére történő kiszállítása már meg is kezdődött.

A Szent László Szolgálat - tekintettel a súlyos hazai gazdasági helyzetre - továbbra is Magyarországon segít a szegény, illetve bajba jutott embertársainknak. A segélyezésére szánt cikkeket ezúttal az alapítványunkkal együttműködő önkormányzatok, illetve egészségügyi és szociális intézmények ellátottjai,gondozottjai kapják. A gyógyszereket (vérzéscsillapítók, gyomorsav lekötők, fájdalomcsillapítók, vérnyomáscsökkentők, égési sérülésekre érzéstelenítők és hámosítók, továbbá fertőzésekre szánt antibiotikumok) három vidéki és öt fővárosi kórházba juttattuk már el, ahol az orvosok és a gyógyszerészek szakmai felügyelete mellett hasznosulnak. Többek között így segítjük a fővárosi Bethesda Gyermek Kórházat, a Péterfy Sándor Utcai Kórházat, a Szent János Kórházat, a Szent Margit Kórházat, az ORFI-t, a Békéscsabai Réthy Pál Kórházat, valamint az Orosházi Városi Önkormányzat Kórházát. A most átadott gyógyszerek összértéke eléri az 5,3 millió forintot.
Már készítjük elő az újabb, ezúttal 7,9 millió Ft értékű segélyszállítmány átadását az Alföld délkeleti régiójában, ahol önkénteseink a háziorvosokkal osztják majd ki a fontos gyógyszereket.

Ahhoz viszont, hogy még többeknek, és még hatékonyabban segíthessünk, a működtetési-, elsősorban a logisztikai kiadásaink fedezésére továbbra is kérik, várják önkénteseink a jószándékú emberek, vállalkozások, szervezetek, intézmények és hivatalok támogatását a 10300002-10453920-49020014 számlaszámunkra.

A Szent László Szolgálat minden támogatójának köszönetünket fejezzük ki, hogy hozzájárulásuk révén közösen végezhetjük karitatív munkánkat, és reméljük, ezután is együtt enyhíthetünk majd a bajba jutott emberek gondjain!

2011. február 2.

A Szent László Szolgálat, valamint a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. hagyományosan jó együttműködése eredményének köszönhetően immár szinte megszokottá vált, hogy rendszeresen közösen meghívunk olyan gyermekeket a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira, akiknek szülei, gondviselői egyébként - sajnos, elsősorban anyagi okok miatt - nem engedhetnék meg egykönnyen maguknak azt, hogy részt vegyenek történetesen egy vidám családi cirkuszprogramon.

Folytatván a jól bevált tradíciót, a mai napon ezúttal is vidékről és a főváros három kerületéből invitáltunk gyermekeket és kísérőiket - összesen százat. Vendégeink a Fővárosi Nagycirkusz Nosztalgia című remek bemutatóját csodálhatták meg, amit a cirkusz vezetése a most 40. évét „betöltő”, időközben az intézmény szimbólumává is vált főépületről megemlékezve állított össze. 2011. január 15. és március 13. között tehát stílszerűen e nosztalgikus műsor kapcsán ünnepelhetik együtt a cirkuszművészetet szerető közönség és a „manézs csillagai” az elmúlt évek sikereit. Elefánt, tigris, párduc, nyuszi és lovak közreműködésével világhírű artisták, komikusok és bohócok szerepelnek a porond évszázados hagyományait felelevenítő, egyben azokat hűen visszatükröző, kiváló színvonalú produkcióban.

Köszönjük a művészeknek és az 1889-ben alakult, immár 122 éves Fővárosi Nagycirkusz vezetőségének, hogy velük közösen ünnepelhettünk a mai napon. Gratulálunk, és további szép sikereket kívánunk a következő 40, illetve 122 évre! (Információ: www.fnc.hu)

Képes beszámoló a Videótár-Fotótár oldalon.

 

2011. január 15.


A Sport Art Marketing Produkció által első ízben megrendezett West End Havas Fesztivál a Danone Actimel-lel című egésznapos rendezvény egyik támogatója voltunk. Tombola nyereménytárgyakat ajánlott fel Szolgálatunk, segítettünk a rendezvény előkészületeiben, önkénteseink pedig forró teával várták az inkább szomjas, mint a hidegtől didergő résztvevőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.
Ebből már nem nehéz kitalálni: az eltervezett Guinness-rekordból sajnos ezúttal melegrekord sikeredett, így a várva várt 1000 hóember nem épülhetett meg. Mindennek ellenére a sok kiváló, és változatos programon megjelent, illetve azokba bekapcsolódó több száz gyermek, valamint hozzátartozóik igazán jól szórakozhattak.
A hóember-építési világrekord-kísérletet pedig - amint az időjárás e célnak megfelelően alakul - a rendezők természetesen megismétlik. Mi pedig újból ott leszünk! (Információ: 
www.havasfesztival.com)

Képes beszámoló a Videótár-Fotótár oldalon.

2011. január 8.


                                                     KÖSZÖNJÜK, HOGY EGYÜTT SEGÍTHETTÜNK !

Ezekben a napokban kezdjük el megvonni az elmúlt időszak mérlegét, és számvetést készítünk munkánkról. Nos, az első  összesítéseinkből kiderül, hogy - nagylelkű adományozóink jóvoltából - a 2009. november 18. (hivatalos bejegyzésünk időpontja) és
2010. december 31. közötti időszakban

           
-   71.639.000,- Ft értékben gyógyszereket, egészségügyi felszereléseket (49,6 %);
               -   58.904.000,- Ft értékben tartós élelmiszereket, édességeket (40,8 %);
               -     4.240.000,- Ft értékben háztartási cikkeket, és felszereléseket (2,9 %);
               -     4.170.000,- Ft értékben higiéniai cikkeket, és felszereléseket (2,9 %);
               -     4.014.000,- Ft értékben ruhákat, cipőket (2,8 %);
               -     1.450.000,- Ft értékben könyveket, játékokat (1,0 %)

juttattunk hazánk rászoruló embereinek, továbbá a segítségünket igénylő intézményeknek.
Összesen tehát 144.417.000,- Ft értékben, 96.750 személynek szerezhettünk örömet, illetve enyhíthettünk egy kicsit a gondjaikon. A számokból az is kiderül, hogy minden megszerzett 1,- Ft pénzbevételünkből ennek megfelelően 20,- Ft értéket teremtettünk elő, és adtunk át, hozzájárulva a hazai szociális és egészségügyi ellátás, továbbá a katasztrófa - sújtotta területeken élő lakosok, illetve működő intézmények támogatásához.
Értékarányosan számítva, a segélyeink 20,1 %-át hátrányos helyzetű gyermekek, 37,7 %-át létminimum alatt, illetve annak közelében élő felnőttek, 42,2 %-át pedig idős, beteg emberek kapták - a leginkább veszélyeztetettek.
A tisztán a 2010. évi teljesítményünket vizsgálva megállapítható, hogy összesen 134.627.000,- Ft értékben, 84.650 rászoruló embertársunkat támogattuk valamilyen formában. Segélyeinkből 17,7 %-ban a hátrányos helyzetű gyermekek, 38,9 %-ban a létminimum közelében élő felnőttek, és 43,4 %-ban pedig a beteg, idős emberek részesültek.
Köszönjük kiváló adományozóinknak, magán - illetve jogi személyeknek, valamint önkénteseinknek, hogy együtt segíthettünk!
Ezúttal is nagy tisztelettel kérünk minden jószándékú, nagylelkű embertársunkat, magánszemélyeket, továbbá cégek, vállalkozások, szervezetek, intézmények, hivatalok illetékeseit, hogy akik velünk közösen szeretnének jobbítani a bajbajutottak szomorú sorsán, támogassák munkánkat, segítsék a Szent László Szolgálat humanitárius tevékenységét.(A támogatások lehetséges módozatairól ugyanitt, a honlapunkon "Hogyan támogathat" címen részletesen olvashatnak.) 
             
                                                               Várjuk, és előre is köszönjük adományaikat, hozzájárulásaikat!

2010. december 31.


December közepétől közel 3000 flakon folyékony mosószert, tisztítószert, és mosogatószert osztottak ki önkénteseink, főként a Békés megyei rászoruló embereknek. E segélyek összértéke meghaladja az 1 millió Ft-ot.
Ezzel az ünnepekkel kapcsolatos segélyezésünket befejeztük, de természetesen folytatjuk a téli krízisenyhítő programunkat.

SZERETETTEL KÍVÁNUNK BÉKÉS, BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT!                                                               BÚÉK  2 0 ! !

Képes beszámoló a Videótár-Fotótár oldalon.