hírek - közlemények

2011. április 14.


A Szent László Szolgálat munkatársai 2011 első négy hónapjában eddig összesen 15 millió 248 ezer Ft értékű gyógyszerrel, tartós élelmiszerrel, mosószerrel, valamint ruhaneművel szolgálták a segítségnyújtás nemes ügyét.

2009. novemberi bejegyzésünk óta napjainkig közhasznú szervezetünk így összesen 159 millió 665 ezer forint értékű segéllyel járult hozzá hazánkban a szegénység okozta gondok mérsékléséhez. Önkénteseinket jóérzéssel tölti el az a tudat, hogy karitatív munkájukkal részt vállalhatnak az önkormányzati, illetve az intézményi egészségügyi és szociális feladatok támogatásában, mindezek által pedig legalább egy kis örömet okozhatnak, reményt adhatnak ők is a bajbajutott embertársainknak.

A további eredményes segítségnyújtásunk érdekében ezúttal is kérjük, várjuk a működtetési-, főként a logisztikai kiadásaink fedezéséhez a segíteni tudó és akaró, jószándékú emberek, vállalkozások, szervezetek, intézmények és hivatalok támogatását a 10300002-10453920-49020014 számlaszámunkra.

2011. április 13.


A Szent László Szolgálat márciusban Békés megye kórházai számára összesen 3,5 millió Ft értékű gyógyszert adományozott.

Akkor megígértük, hogy hamarosan újabb segítség érkezik Szolgálatunktól a megyébe: ezekben a napokban osztjuk ki a háziorvosok segítségével a rászorulóknak azt az újabb, ezúttal 7,9 millió Ft értékű adományt, ami gyomorsav lekötő, valamint égési sérülésekre javallott érzéstelenítő és hámosító, nem vényköteles készítményeket tartalmaz. A helyi logisztikai feladatok ellátásában önkénteseink mellett az önkormányzatok és ezúttal a vöröskeresztesek is komoly szerepet vállalnak.

Ahhoz viszont, hogy a jövőben is segíthessünk, a működtetési-, elsősorban a logisztikai kiadásaink fedezésére változatlanul kérjük, várjuk a jószándékú emberek, vállalkozások, szervezetek, intézmények és hivatalok támogatását a 10300002-10453920-49020014 számlaszámunkra.

2011. március 24.


Nemes lelkű segítőink jóvoltából az elmúlt hetekben újabb nagyértékű természetbeni felajánlásokat kaptunk. A 15 millió forintot érő, gyógyszereket, kekszet, női ruházati cikkeket és mosószereket tartalmazó adományok elosztása, valamint a rászorulók részére történő kiszállítása már meg is kezdődött.

A Szent László Szolgálat - tekintettel a súlyos hazai gazdasági helyzetre - továbbra is Magyarországon segít a szegény, illetve bajba jutott embertársainknak. A segélyezésére szánt cikkeket ezúttal az alapítványunkkal együttműködő önkormányzatok, illetve egészségügyi és szociális intézmények ellátottjai,gondozottjai kapják. A gyógyszereket (vérzéscsillapítók, gyomorsav lekötők, fájdalomcsillapítók, vérnyomáscsökkentők, égési sérülésekre érzéstelenítők és hámosítók, továbbá fertőzésekre szánt antibiotikumok) három vidéki és öt fővárosi kórházba juttattuk már el, ahol az orvosok és a gyógyszerészek szakmai felügyelete mellett hasznosulnak. Többek között így segítjük a fővárosi Bethesda Gyermek Kórházat, a Péterfy Sándor Utcai Kórházat, a Szent János Kórházat, a Szent Margit Kórházat, az ORFI-t, a Békéscsabai Réthy Pál Kórházat, valamint az Orosházi Városi Önkormányzat Kórházát. A most átadott gyógyszerek összértéke eléri az 5,3 millió forintot.
Már készítjük elő az újabb, ezúttal 7,9 millió Ft értékű segélyszállítmány átadását az Alföld délkeleti régiójában, ahol önkénteseink a háziorvosokkal osztják majd ki a fontos gyógyszereket.

Ahhoz viszont, hogy még többeknek, és még hatékonyabban segíthessünk, a működtetési-, elsősorban a logisztikai kiadásaink fedezésére továbbra is kérik, várják önkénteseink a jószándékú emberek, vállalkozások, szervezetek, intézmények és hivatalok támogatását a 10300002-10453920-49020014 számlaszámunkra.

A Szent László Szolgálat minden támogatójának köszönetünket fejezzük ki, hogy hozzájárulásuk révén közösen végezhetjük karitatív munkánkat, és reméljük, ezután is együtt enyhíthetünk majd a bajba jutott emberek gondjain!

2011. február 2.

A Szent László Szolgálat, valamint a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. hagyományosan jó együttműködése eredményének köszönhetően immár szinte megszokottá vált, hogy rendszeresen közösen meghívunk olyan gyermekeket a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira, akiknek szülei, gondviselői egyébként - sajnos, elsősorban anyagi okok miatt - nem engedhetnék meg egykönnyen maguknak azt, hogy részt vegyenek történetesen egy vidám családi cirkuszprogramon.

Folytatván a jól bevált tradíciót, a mai napon ezúttal is vidékről és a főváros három kerületéből invitáltunk gyermekeket és kísérőiket - összesen százat. Vendégeink a Fővárosi Nagycirkusz Nosztalgia című remek bemutatóját csodálhatták meg, amit a cirkusz vezetése a most 40. évét „betöltő”, időközben az intézmény szimbólumává is vált főépületről megemlékezve állított össze. 2011. január 15. és március 13. között tehát stílszerűen e nosztalgikus műsor kapcsán ünnepelhetik együtt a cirkuszművészetet szerető közönség és a „manézs csillagai” az elmúlt évek sikereit. Elefánt, tigris, párduc, nyuszi és lovak közreműködésével világhírű artisták, komikusok és bohócok szerepelnek a porond évszázados hagyományait felelevenítő, egyben azokat hűen visszatükröző, kiváló színvonalú produkcióban.

Köszönjük a művészeknek és az 1889-ben alakult, immár 122 éves Fővárosi Nagycirkusz vezetőségének, hogy velük közösen ünnepelhettünk a mai napon. Gratulálunk, és további szép sikereket kívánunk a következő 40, illetve 122 évre! (Információ: www.fnc.hu)

Képes beszámoló a Videótár-Fotótár oldalon.

 

2011. január 15.


A Sport Art Marketing Produkció által első ízben megrendezett West End Havas Fesztivál a Danone Actimel-lel című egésznapos rendezvény egyik támogatója voltunk. Tombola nyereménytárgyakat ajánlott fel Szolgálatunk, segítettünk a rendezvény előkészületeiben, önkénteseink pedig forró teával várták az inkább szomjas, mint a hidegtől didergő résztvevőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.
Ebből már nem nehéz kitalálni: az eltervezett Guinness-rekordból sajnos ezúttal melegrekord sikeredett, így a várva várt 1000 hóember nem épülhetett meg. Mindennek ellenére a sok kiváló, és változatos programon megjelent, illetve azokba bekapcsolódó több száz gyermek, valamint hozzátartozóik igazán jól szórakozhattak.
A hóember-építési világrekord-kísérletet pedig - amint az időjárás e célnak megfelelően alakul - a rendezők természetesen megismétlik. Mi pedig újból ott leszünk! (Információ: 
www.havasfesztival.com)

Képes beszámoló a Videótár-Fotótár oldalon.