hírek - közlemények

2014. március 09.

A Szent László Szolgálat, valamint a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. hagyományosan jó együttműködése eredményének köszönhetően ismét meghívtunk olyan gyermekeket a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira, akiknek szülei, gondviselői egyébként nem engedhetnék meg maguknak azt, hogy részt vegyenek egy vidám családi cirkuszprogramon.

Február 9-én, március 8-án és 9-én összesen 58 fő érkezett a cirkuszba.(A kedvezményesen rendelkezésünkre bocsátott jegyek összértéke 162.400,- Ft.)

Köszönjük a művészeknek és az 1889-ben alakult, az idén már 125 éves Fővárosi Nagycirkusz vezetőségének, hogy ilyen módon is ünnepet teremthettünk ezeken a napokon a résztvevő kisgyermekek számára.

2013. december 31.

KÖSZÖNJÜK, HOGY 2013-BAN IS EGYÜTT SEGÍTHETTÜNK !

Ismét elmúlt egy esztendő, és elérkezett a számvetés ideje. Lássuk hát, mit tudott segíteni eddig Szolgálatunk.
Nagylelkű adományozóink jóvoltából - a 2009. november 18. (hivatalos bejegyzésünk időpontja) és 2013. december 31. közötti időszakban összesen:
88.316.538,- Ft értékben gyógyszereket, egészségügyi felszereléseket (53,4%);
61.202.728,- Ft értékben tartós élelmiszereket, édességeket (37,0%);

4.281.024,- Ft értékben háztartási cikkeket, és felszereléseket (2,6%);

4.445.679,- Ft értékben higiéniai cikkeket, és felszereléseket (2,7%);

5.268.952,- Ft értékben ruhákat, cipőket (3,2%);

1.921.902,- Ft értékben könyveket, játékokat, kulturális támogatásokat (1,1%)

juttattunk el a rászorulókhoz.


Összesen tehát 2009. novemberi bejegyzésünk óta 165.436.823,- Ft értékben, több mint százezer személynek szerezhettünk örömet, illetve enyhíthettünk egy kicsit a gondjaikon. A számokból az is kiderül, hogy azóta minden megszerzett 1,- Ft pénzbevételünkből ennek megfelelően több, mint 21,- Ft értéket teremtettünk elő, és adtunk át, hozzájárulva a hazai szociális és egészségügyi ellátás, továbbá a katasztrófa sújtotta területeken élő lakosok, illetve az ott működő intézmények támogatásához.
Értékarányosan számítva, a segélyeink 20,2 %-át hátrányos helyzetű gyermekek, 37,6 %-át létminimum alatt, illetve annak közelében élő felnőttek, 42,2 %-át pedig idős, beteg emberek kapták - a leginkább veszélyeztetettek.

Köszönjük kiváló adományozóinknak, magán - illetve jogi személyeknek, valamint önkénteseinknek, hogy együtt segíthettünk!

Ezúttal is nagy tisztelettel kérünk minden jószándékú, nagylelkű embertársunkat, magánszemélyeket, továbbá cégek, vállalkozások, szervezetek, intézmények, hivatalok illetékeseit, hogy akik velünk közösen szeretnének jobbítani a bajbajutottak szomorú sorsán, támogassák munkánkat. Segítsék a Szent László Szolgálat humanitárius tevékenységét.(A támogatások lehetséges módozatairól ugyanitt, a honlapunkon "Hogyan támogathat" címen részletesen olvashatnak.) 
Várjuk, és előre is köszönjük adományaikat, hozzájárulásaikat!

Eredményekben gazdag, egészségben megélt boldog új esztendőt kívánunk! BUÉK 2014!

2013. december 11.

A Szent László Szolgálat, valamint a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. hagyományosan jó együttműködése eredményének köszönhetően immár szinte megszokottá vált, hogy rendszeresen közösen meghívunk olyan gyermekeket a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira, akiknek szülei, gondviselői egyébként - sajnos, elsősorban anyagi okok miatt - nem engedhetnék meg egykönnyen maguknak azt, hogy részt vegyenek történetesen egy vidám családi cirkuszprogramon.

Folytatván a jól bevált tradíciót, november 30-án illetve december 11-én invitáltunk gyermekeket és kísérőiket - összesen 41 főt a porond köré.
(A kedvezményesen rendelkezésünkre bocsátott jegyek összértéke 110.700,- Ft.)

Köszönjük a művészeknek és az 1889-ben alakult, jövőre már 125 éves Fővárosi Nagycirkusz vezetőségének, hogy ilyen módon is ünnepet teremthettünk a mai napon a résztvevő kisgyermekek számára.

2013. december 08.

A Hajdú - Bihar megye déli részén fekvő, kedves kis sárréti településen, Szerep községben ma Advent ünnepét tartották.

Az eseményen megjelent kisgyermekeket és szüleiket a Szent László Szolgálat munkatársai is köszöntötték, és karácsonyi ajándékcsomagokkal kedveskedtek a résztvevőknek. (Az adomány értéke 130.000,- Ft.) 

Képes beszámoló a Videótár-Fotótár oldalon.

2013. december 08.

A mai napon Pusztaottlakán, a Likefest Parkban a Mikulás köszöntötte a gyermekeket. Az esemény kapcsán került sor a Rajz és Szépíró Pályázat a Karácsonyról tender nyerteseinek díjazására is.

A rendezvényre érkező gyermekek számára - többek között - a Szent László Szolgálat is ajándékcsomagokat készített, és adott át. (Az adomány értéke 98.800,- Ft.) 

Képes beszámoló a Videótár-Fotótár oldalon.