Szent László Szolgálat | alapítvány, segélyszervezet, humanitárius, karitatív, non-profit, támogatás, adomány, segély

hírek - közlemények

2017. december 21.

A 2016.évi SzJA 1%-os felajánlásokból a Szent László Szolgálat részére meghatározott összegből Alapítványunk a közelgő Karácsony alkalmából csomagokat állított össze. Az ajándékokkal az volt ezúttal is a célunk, hogy az ünnepi készülődéshez alapvetően szükséges élelmiszerek, édességek, higiénés cikkek mellett olyan minőségibb termékek is bekerüljenek a csomagokba, amikre a kedvezményezettek talán a mindennapokban nem tudnának pénzt áldozni. 
A csomagokat – felzárkóztatásukat mind ezekkel is elősegítendő - létminimum alatt, illetve annak közelében élő felnőttek, illetve főként egyedül élő idős, beteg emberek kapták - a leginkább veszélyeztetettek.
Önkénteseink Szolnok, Szerep, Kiskőrös, és Cegléd településeken szereztek nagy örömet a csomagokkal. (A segély értéke: 150.000,-Ft )

2017. december 06.

Ez év szeptember 25-én örömmel adtunk hírt arról, hogy a NAV átutalta a 2016. évi SzJA 1%-os felajánlásokból a Szent László Szolgálat Alapítvány által segélyezett embertársaink támogatására szánt összeget, azaz 176.303,- Ft-ot.
A mai napon - a későbbi elbírálások eredményeként -  további 2.572,- Ft érkezett a számlánkra – így a végösszeg 178.875,- Ft.  
Ismételten nagyon szépen köszönjük minden kedves Támogatónknak a fáradozását és a bizalmát. A támogatást - mint ígértük - a téli krízisenyhítő programunk keretében használjuk fel, és ahogy ezt mindig is tettük - az elszámolással együtt időben tájékoztatjuk majd a felhasználásról a nyilvánosságot, illetve a T.Hatóságot. Szakmai programjaink megvalósításához, a logisztikai háttér biztosításához a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) által kiírt pályázatokon elnyert forrásaink is nagy segítséget jelentenek. Köszönet érte!

2017. november 23.

Alapítványunk még az év elején úgy döntött, hogy egy 81 éves, egyedül élő, kis nyugdíjjal rendelkező hölgynek minden héten, illetve az ünnepnapokra legalább egy-két napra elegendő, több fogásos meleg ételt biztosít. Az ételek alapanyagát, (elkészítését, szállítását) önkénteseink saját forrásaikból maguk biztosítják.

(A segély értéke: 150.000,-Ft )

2017. október 15.

Egy rendszeres adományozónk, önkéntesünk jóvoltából Alapítványunk ezúttal 87 kg idei termésű, kiváló minőségű, papírhéjú, nagy szemű diót kapott. Az adományt Szolnokon, Cegléden, Kiskőrösön és Szajolban élő rászoruló családoknak juttattuk el.

(A segély értéke: 105.000,- Ft)

2017. szeptember 25.

A mai napon a NAV átutalta a 2016. évi SzJA 1%-os felajánlásokból a Szent László Szolgálat Alapítvány által segélyezett embertársaink támogatására szánt összeget, azaz 176.303,- Ft-ot.

Nagyon szépen köszönjük ezúton is minden kedves Támogatónknak a fáradozását és a bizalmát. A támogatást a téli krízisenyhítő programunk keretében tervezzük minél hasznosabban, takarékosabban felhasználni. Természetesen - ahogy azt eddig is mindig tettük - az elszámolással együtt tájékoztatjuk majd a felhasználásról a nyilvánosságot, illetve a T.Hatóságot.