hírek - közlemények

2018. május 05.

Ezúttal ismét meghívtunk olyan gyermekeket a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira, akiknek szülei, gondviselői egyébként nem engedhetnék meg maguknak azt, hogy részt vegyenek egy vidám családi cirkuszprogramon. Újabb 10 kisgyermek érkezett a cirkuszba a Szolgálatunk támogatásával.  (A kedvezményesen rendelkezésünkre bocsátott jegyek összértéke 30.000,-Ft)
Köszönjük a művészeknek, a Nagycirkusz vezetőségének, hogy közösen újból jót tehettünk!

2018. február 01.

Alapítványunk még 2017. év elején úgy döntött, hogy egy 81 éves, egyedül élő, kis nyugdíjjal rendelkező, súlyos beteg hölgynek minden héten, illetve az ünnepnapokra legalább egy-két napra elegendő, több fogásos meleg ételt biztosít - természetesen térítésmentesen, jó szívvel! Az ételek alapanyagát, (elkészítését, szállítását) önkénteseink saját forrásaikból maguk biztosítják. Az ily módon patronált idős hölgy L.R. - né szolnoki lakos, aki súlyos betegségekben - többek között emlőcarcinomában - szenved(-ett). Az elmúlt egy év során chemotherápiás kezelésekben részesült, és három műtéten is átesett. (A segély „anyagi értéke" egyébként - az év végéig előreláthatólag - alig több, mint 230.000,- Ft ... de nem ez a lényeg!)

2018. január 31.

A közelmúltban a Szent László Szolgálat három önkéntese Afrikában járt. (Kérem, ne értsék félre, a tanzániai útjukra egyéni szervezésben, és szigorúan saját költségükön került sor!) Felkészülésük során - mi sem természetesebb -  gondoltak a helybéli rászoruló gyermekekre is. Egy bőröndnyi édességet, írószereket, plüss játékokat, társasjátékokat és kis hátizsákokat vittek ajándékba.

A zanzibári csemeték kitörő örömmel fogadták a számukra bizony elérhetetlennek tűnő ajándékokat. Ezúton is köszönjük derék önkénteseink jócselekedeteit. (A segély értéke: 50.000,- Ft)

2018. január 07.

Tisztelt Önkéntesünk, Támogatónk, Segítő Partnerünk!

Ne felejtse, hogy közeleg az újabb adóbevallások ideje. Kérjük, hogy az SzJA 1 % felajánlásával 2018-ban is segítse humanitárius, karitatív tevékenységünket. Hálásak vagyunk, ha kérésünket megosztja barátaival, ismerőseivel is.
Az odafigyelésünk, netán egy kis fáradozásunk a rászorulóknak, a bajbajutottaknak, a szegény embereknek a túlélés reményét, adott esetben magát az életet jelentheti.

Köszönjük, ha SzJA 1%-a felajánlásával is segít!

Adószámunk: 18843062-1-16

A Szent László Szolgálat Alapítvány nevében tisztelettel:

Dr. Kató Ernő
elnök

Selmeci Balázs
titkár

2017. december 31.

Tisztelt Támogatóink, Segítőink, Önkénteseink, Barátaink!

Kérem, engedjék meg, hogy a Szent László Szolgálat kuratóriuma nevében ezúton is köszönetet mondjak azért a munkáért, azért a nemes támogatásért, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy Szolgálatunk 2017. év során is – még ha nem is olyan mértékben, mint ahogyan azt IGAZÁBÓL szerettük volna -  segíteni tudott a legrászorultabbakon, a bajbajutottakon.
Szolgálatunk működéséhez, szakmai programjainak megvalósításához, a logisztikai háttér biztosításához a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) által kiírt pályázatok során elnyert forrásaink segítettek. Külön köszönet érte!

A karitatív segítségnyújtás sok egyéb módozata (napi törődés, mentális segítségnyújtás,etc.,) mellett 2009. novemberi bejegyzésünk óta természetbeni adományainkkal 179.124.287,- Ft értékben, több mint százhúsz - ezer személynek szerezhettünk örömet, adhattunk egy kis reményt, illetve enyhíthettünk a gondjaikon. De máris kezdődik egy újabb év. Az élet nem áll meg, sajnos az „árnyékos" oldalából is marad bőven: szegénységben élő embertársaink, gondokkal küszködő idős kisnyugdíjasaink, éhező gyermekeink változatlanul segítségért esedeznek. Nekünk pedig kötelességünk segíteni őket, fontos feladatunk megfogni a bajbajutottak kezét... Tennünk kell pedig mindezt úgy, hogy egyre nehezebb számukra adományokat szerezni, segítőkre találni, embereket megnyerni egy-egy jó ügy érdekében. Így pedig a segítségnyújtás is sajnos rendre nehezebb. De nem adjuk fel! Töretlenül hiszünk a jó emberek segítőkészségében, tudjuk, hogy egy értelmes cél érdekében mindig akadnak nemes, nagylelkű támogatók. Kérünk tehát minden jó szándékú, segíteni akaró és tudó embertársunkat, hogy legyen partnerünk a rászorulók szomorú sorsának jobbá tételében.

E gondolatok jegyében kívánunk minden jelenlegi és leendő támogatónknak, segítőnknek, önkéntesünknek, barátunknak, és    - nem utolsó sorban - támogatottjainknak egészségben megélt, békés, boldog új esztendőt.

BUÉK 2018!