hírek - közlemények

2018. január 31.

A közelmúltban a Szent László Szolgálat három önkéntese Afrikában járt. (Kérem, ne értsék félre, a tanzániai útjukra egyéni szervezésben, és szigorúan saját költségükön került sor!) Felkészülésük során - mi sem természetesebb -  gondoltak a helybéli rászoruló gyermekekre is. Egy bőröndnyi édességet, írószereket, plüss játékokat, társasjátékokat és kis hátizsákokat vittek ajándékba.

A zanzibári csemeték kitörő örömmel fogadták a számukra bizony elérhetetlennek tűnő ajándékokat. Ezúton is köszönjük derék önkénteseink jócselekedeteit. (A segély értéke: 50.000,- Ft)

2018. január 07.

Tisztelt Önkéntesünk, Támogatónk, Segítő Partnerünk!

Ne felejtse, hogy közeleg az újabb adóbevallások ideje. Kérjük, hogy az SzJA 1 % felajánlásával 2018-ban is segítse humanitárius, karitatív tevékenységünket. Hálásak vagyunk, ha kérésünket megosztja barátaival, ismerőseivel is.
Az odafigyelésünk, netán egy kis fáradozásunk a rászorulóknak, a bajbajutottaknak, a szegény embereknek a túlélés reményét, adott esetben magát az életet jelentheti.

Köszönjük, ha SzJA 1%-a felajánlásával is segít!

Adószámunk: 18843062-1-16

A Szent László Szolgálat Alapítvány nevében tisztelettel:

Dr. Kató Ernő
elnök

Selmeci Balázs
titkár

2017. december 31.

Tisztelt Támogatóink, Segítőink, Önkénteseink, Barátaink!

Kérem, engedjék meg, hogy a Szent László Szolgálat kuratóriuma nevében ezúton is köszönetet mondjak azért a munkáért, azért a nemes támogatásért, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy Szolgálatunk 2017. év során is – még ha nem is olyan mértékben, mint ahogyan azt IGAZÁBÓL szerettük volna -  segíteni tudott a legrászorultabbakon, a bajbajutottakon.
Szolgálatunk működéséhez, szakmai programjainak megvalósításához, a logisztikai háttér biztosításához a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) által kiírt pályázatok során elnyert forrásaink segítettek. Külön köszönet érte!

A karitatív segítségnyújtás sok egyéb módozata (napi törődés, mentális segítségnyújtás,etc.,) mellett 2009. novemberi bejegyzésünk óta természetbeni adományainkkal 179.124.287,- Ft értékben, több mint százhúsz - ezer személynek szerezhettünk örömet, adhattunk egy kis reményt, illetve enyhíthettünk a gondjaikon. De máris kezdődik egy újabb év. Az élet nem áll meg, sajnos az „árnyékos" oldalából is marad bőven: szegénységben élő embertársaink, gondokkal küszködő idős kisnyugdíjasaink, éhező gyermekeink változatlanul segítségért esedeznek. Nekünk pedig kötelességünk segíteni őket, fontos feladatunk megfogni a bajbajutottak kezét... Tennünk kell pedig mindezt úgy, hogy egyre nehezebb számukra adományokat szerezni, segítőkre találni, embereket megnyerni egy-egy jó ügy érdekében. Így pedig a segítségnyújtás is sajnos rendre nehezebb. De nem adjuk fel! Töretlenül hiszünk a jó emberek segítőkészségében, tudjuk, hogy egy értelmes cél érdekében mindig akadnak nemes, nagylelkű támogatók. Kérünk tehát minden jó szándékú, segíteni akaró és tudó embertársunkat, hogy legyen partnerünk a rászorulók szomorú sorsának jobbá tételében.

E gondolatok jegyében kívánunk minden jelenlegi és leendő támogatónknak, segítőnknek, önkéntesünknek, barátunknak, és    - nem utolsó sorban - támogatottjainknak egészségben megélt, békés, boldog új esztendőt.

BUÉK 2018!


2017. december 21.

A 2016.évi SzJA 1%-os felajánlásokból a Szent László Szolgálat részére meghatározott összegből Alapítványunk a közelgő Karácsony alkalmából csomagokat állított össze. Az ajándékokkal az volt ezúttal is a célunk, hogy az ünnepi készülődéshez alapvetően szükséges élelmiszerek, édességek, higiénés cikkek mellett olyan minőségibb termékek is bekerüljenek a csomagokba, amikre a kedvezményezettek talán a mindennapokban nem tudnának pénzt áldozni. 
A csomagokat – felzárkóztatásukat mind ezekkel is elősegítendő - létminimum alatt, illetve annak közelében élő felnőttek, illetve főként egyedül élő idős, beteg emberek kapták - a leginkább veszélyeztetettek.
Önkénteseink Szolnok, Szerep, Kiskőrös, és Cegléd településeken szereztek nagy örömet a csomagokkal. (A segély értéke: 150.000,-Ft )

2017. december 06.

Ez év szeptember 25-én örömmel adtunk hírt arról, hogy a NAV átutalta a 2016. évi SzJA 1%-os felajánlásokból a Szent László Szolgálat Alapítvány által segélyezett embertársaink támogatására szánt összeget, azaz 176.303,- Ft-ot.
A mai napon - a későbbi elbírálások eredményeként -  további 2.572,- Ft érkezett a számlánkra – így a végösszeg 178.875,- Ft.  
Ismételten nagyon szépen köszönjük minden kedves Támogatónknak a fáradozását és a bizalmát. A támogatást - mint ígértük - a téli krízisenyhítő programunk keretében használjuk fel, és ahogy ezt mindig is tettük - az elszámolással együtt időben tájékoztatjuk majd a felhasználásról a nyilvánosságot, illetve a T.Hatóságot. Szakmai programjaink megvalósításához, a logisztikai háttér biztosításához a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) által kiírt pályázatokon elnyert forrásaink is nagy segítséget jelentenek. Köszönet érte!